Hírek

2005.01.31. 00:00

Bíróság előtt Jackson

Az esküdtszék tagjainak válogatásával kezdődik ma a híres popsztár pere Kaliforniában.

Csák E.

Tízrendbeli szeméremsértés bűntettével vádolják a 46 éves Michael Jacksont. Az énekest 2003 novemberében egy 13 éves fiú elcsábításának gyanújával már letartóztatták, de óvadék ellenében szabadlábra került. „Sima esetről van szó” – mondta az NBC televíziónak Ronald Richards ügyvéd. Szerinte az ügyet Jackson személye és a sajtó tette ilyen rendkívülivé.

A popsztár pere 11 évvel azután kezdődik, hogy 20 millió dolláros bánatpénz lefizetésével Jackson megmenekült egy hasonló bírósági tárgyalástól. Most az esküdtszéknek abban kell állást foglalnia, hogy a vádlott valójában egy jótékonykodó, gyermekszerető híresség, vagy pedofil bűnöző, aki farmjára csalogatja a gyanútlan gyermekeket.

Michael Jackson minden idők egyik legnépszerűbb énekese, aki különleges magatartásáról híres. Ismert, hogy arcát többször átoperáltatta. Ő volt az, aki egy majmot kezelt gyermekeként, és ő, aki újszülöttjét kilógatta egy berlini szálloda ablakán. A vád szerint azonban a sztár nemcsak különc, hanem veszélyes is. A bíró bizonyítékként elfogadott több tucat szexuális tartalmú videót, könyvet és folyóiratot, amelyet Jackson Neverland farmján találtak a házkutatások során. Az egyiken azonosították az énekes és a 15 éves tanú ujjlenyomatát is, ez a védő szerint úgy keletkezett, hogy Jackson elvette a fiútól az újságot.

Ha elítélik gyermekek zaklatásáért, szeméremsértés, kiskorú leitatása és további bűntények miatt akár húsz évet is eltölthet a rács mögött.

A vád fő tanúi

Jackson perében a koronatanú az állítólag elcsábított fiú, aki most 15 éves. További tanúk: a fiú 14 éves öccse, 18 esztendős nővére és 36 éves édesanyjuk. Letartóztatása után a popsztár azt mondta, hogy az őt vádló család pénzt akar tőle, s az egész ügy egy „nagy hazugság”.

Csák E. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!