Hírek

2004.12.27. 00:01

Tegyük üvegkalitkába politikusainkat!

Zsidai Péter

Az átláthatóságot hiányolja a magyar a politikai életből Nádas Péter. A Kossuth-díjas író szerint a magyar közgondolkozást továbbra is az önmagába zárkózás jellemzi, miközben Európát az egymás iránti nyitottság. Középületeikben éppen ezért alkalmaznak hatalmas üvegfelületeket. Nádasnak meggyőződése, hogy a képviselőknek a Parlamentből egy szűk üvegkalitkába kellene költözniük. Abban beláthatnák a magyar nemzet jelentőségét a kontinensen. Az utca embere pedig az ott folyó munkába látna be. A Parlamentet meg kellene hagyni múzeumnak – mondja Nádas, akinek most is igaza van.

Politikusaink is megérthetnék ezt. Nem kellene mást tenniük, mint ciklusoktól, pártállástól függetlenül folytatni egymás cselekedeteit. Az első lépést ugyanis már megtették, hogy a Parlament múzeum legyen. A koronát, egy múzeumi tárgyat már sikerült odahelyezniük. Nádassal együtt várjuk, mi lesz a következő lépés. Az már most világos, hogy a kezdetnél sokkal nehezebb lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!