Hírek

2004.12.21. 07:04

Pénzben nyertünk a tornán

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="252"] A magyar válogatottól búcsúzó Radulovics volt a csapat egyik legjobbja a kontinensbajnokságon. Nagyon fog hiányozni a jövőben.
[/caption]Bojana Radulovics ismét gólkirálynői címet szerzett, de most sem sikerült aranyérmet nyernie a válogatottal.
A csalódást jelentő szombati elődöntő után felállt a padlóról
a hölgykoszorú, és az oroszok legyőzésével megszerezte a bronzérmet az Európa-bajnokságon.
A siker pedig azt jelentette, hogy a szurkolók mégis kellemes élménnyel zárták a versenyt, és továbbra is imádják a lányokat.
Bár az Európa-bajnokság anyagi zárására még egy jó hónapot kell várni, Sinka László, a szervezőbizottság elnöke, a honi szövetség főtitkára már néhány adatot ismertetett lapunkkal.
– A 48 mérkőzést összesen 125 ezer néző látta a helyszínen – kezdte Sinka. – Hihetetlen volt
a helyi érdeklődés, még azokon a helyeken is, ahol nem is játszott a magyar válogatott. Így nem lehet panasz a zalaegerszegi és
a békéscsabai nézőkre sem. A televízión keresztül több mint száz ország több százmillió szurkolója követhette az Európa-bajnokság eseményeit. A nemzetközi szövetség vezetői elégedettek voltak a szervezéssel, ez a jövőben előnyt jelenthet, ha újra versenyt rendeznénk. A viadal összköltségvetése 450 millió forint körül volt, s remélem, 15-20 milliós nyereséggel zárunk. Bár Kiss Szilárd szerződése év végén lejár, ezzel ráérünk januárban foglalkozni. Akkor viszont dönteni kell, mert márciusban már három meccset játszunk a dánokkal.

Radulovics Bojana és Kulcsár Anita voltak a magyarok legjobbjai a Reggel értékelése alapján

8 Radulovics Bojana Nem sikerült valóra váltania álmát, aranyérem nélkül zárja a válogatott szereplést. Kevesebb akciógólt lőtt, mint korábban, de búcsú- fellépésén is a torna gólkirálynője lett.

8 Kulcsár Anita A románok ellen szenzációsan játszott, s az azt megelőző mérkőzéseken is rendre jót nyújtott. Sajnos az elődöntőben kevés labdát kapott, s talán el is fáradt.

7 Nagy Ivett Első felnőtt világversenyén bizonyította, hogy helye van az együttesben. A németek elleni meccsen a csapat legjobbja volt, a végére viszont elfáradt.

7 Pálinger Katalin Sajnos nem tudta megismételni zágrábi, emberfeletti teljesítményét. Az első két meccsen nem is ment jól neki, de aztán akadt, amikor újra parádézott, és többször neki – is – köszönhettük a győzelmet.

6 Sirina Irina A közepesnél és az olimpiainál jobb teljesítményt nyújtott, bár utóbbi nem nagy bravúr. Éppen ezért Athén után most Sugár Tímeának illett volna lehetőséget adni.

6 Pigniczki Krisztina Nem kezdett rosszul, de valahogy mégsem volt olyan határozott, mint máskor. A norvég meccset pedig nem ártana újra megnézni, a bírói kritika okán is...

6 Tóth Tímea Küzdött, akart, s pazar gólokat dobott, ám olykor a vakvilágba lőtt. No és sok labdát adott el.

6 Kindl Gabriella Tóthhoz hasonlóan hullámzó teljesítményt nyújtott, viszont

az osztrákok elleni második félidő első tíz percében remekelt. S a norvégok elleni meccsen is ő volt a legkevésbé rossz.

5 Ferling Bernadett Meg sem közelítette a tavalyi világbajnokságon mutatott produkcióját. Formán kívül játszott. A kapitány érthetetlenül ragaszkodott hozzá.

5 Bohus Beáta Nem tudta hozni

a szokásos védekezését.

5 Balogh Beatrix Kevesebbet játszott, mint Lovász, ha nem is sokkal, de talán egy fokkal jobb volt.

4 Görbicz Anita A franciák elleni második félidőben belőtte a ziccereket. Ennyi! Több labdát szórt el, mint amennyit a lányok a közönség közé dobtak a meccsek előtt...

4 Lovász Zsuzsa A csapat egyik leggyengébb tagja. Úgy tűnt, még mindig félti műtött lábát. A norvégok elleni elődöntő előtt többen is a fejükhöz kaptak, hogy megint őt nevezte Kiss Szilárd.

0 Siti Eszter Nem tudtuk meg, hogy milyen formában van, mert bár volt néhány remek felvillanása, érthetetlenül kevés lehetőséget kapott a gyenge Ferling és Görbicz mögött.

0 Mehlmann Ibolya Keveset játszott ahhoz, hogy értékelni lehessen. Bár több szép gólt is dobott, akadtak technikai hibái is.

0 Szűcs Gabriella A keret egyetlen tagjaként furcsa módon egyetlen percet sem játszott. Sőt, a kapitány nem is nevezte egy találkozóra sem.

(Az osztályzatok a tízes skálán értendők.

A keveset játszókat jeggyel nem értékeltük.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!