Hírek

2004.12.15. 07:36

Páncélautót szemeltek ki

Letartóztatták azt a budapesti testvérpárt, akik géppisztolyokat csempésztek be az országba.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="266"] A testvérpárt a fegyverek átadásakor kapták el a rendőrök
[/caption]A rendőrség gyanúja szerint pénzintézet vagy pénzszállító elleni támadásra akarták felhasználni a tettesek a csempészett fegyvereket – tudta meg lapunk Csízner Zoltántól. A Nemzeti Nyomozó Iroda különleges ügyosztályának vezetője hozzátette: arról nincsenek pontos adataik, hogy mikor akarták végrehajtani a bűncselekményt és mi volt a célpont. A tettesek még novemberben, gépkocsival hozták be az ország területére a két Kalasnyikovot és a pénzszállító autók páncélján is áthatoló 53 lőszert. A csempészetre Sz. József (41) adott megbízást öccsének, Sz. Lászlónak (37). Ő a szerbia-montenegrói K. Zsolttal (30) együtt szerezte be a fegyvereket. K.-t még keresi a rendőrség, ám valószínűleg külföldön van. A nyomozók az áru átadásakor csaptak le a testvérpárra, mindketten előzetes letartóztatásban vannak. Sz. József azért az öccsét bízta meg a bűncselekménynyel, mert ő maga házi őrizetben volt. A gyanú szerint négy éve részt vett a fóti takarékszövetkezet kifosztásában. Öccsét, Sz. Lászlót korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt  ítélték el.

Pál Tibor még szökésben

Az aszódi nagy rablás egyik elkövetőjét, Pál Tibort még nem fogták el. Őt sejtik a Szerémi úti páncélozott pénzszállító elleni, sikertelen támadás mögött is. Elképzelhető, hogy a különleges lőszereket és a Kalasnyikovokat is ő rendelte meg az Sz. testvérektől. (szl)

Nagy Eszter Dóra -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!