Hírek

2004.12.14. 00:00

Nincsenek meg a fegyverek

Címkék#Vélemény

Nem találták meg a móri mészárlásnál használt fegyvereket, a titokzatos tanú nem vezetett nyomra.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="281"] Az ügyész, Korona Lajos tényleges életfogytiglani büntetést kért a móri gyilkosság vádlottjára, Kaiser Edére
[/caption]Kaiser Edére életfogytig tartó fegyházbüntetést, Hajdú Lászlóra viszont határozott idejű szabadságvesztést kért Korona Lajos.
Az ügyésznek azután kellett folytatnia múlt héten félbeszakadt vádbeszédét, hogy egy titokzatos tanú jelentkezett a bíróságon.
Azt állította, tudja, hol rejtették el a móri fegyvereket. A bejelentés azonban valótlannak bizonyult.

Korona részletesen ismertette, miért találja bűnösnek Kaiser Edét és Hajdú Lászlót a móri bankrablásban. A nyolc halálos áldozatot követelő bűncselekmény perében az ügyész csak a terhelő vallomásokat fogadta el. A vérengzéssel meggyanúsított Kaiser alibit biztosító tanúinak vallomását elutasította. Azzal indokolta ezt, hogy vallomásaikban sok az ellentmondás. Nem fogadta el azt sem, hogy a fiók ajtajában álló férfi személyleírása nem egyezik a vádlottéval.

A vádhatóság képviselője Kai-serre tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kért. Hajdúra azonban nem, az indítvány legfeljebb 20 évet javasol neki. Kaiser esetében az ügyész kifejtette: a vádlott a társadalomra különösen veszélyes. Akkor is ilyen büntetést kérne rá, ha csak a móri rablást követte volna el.

A százhalombattai temetőben kutattak

A tanú az érdi rendőrkapitányságon jelentkezett még fél évvel a móri mészárlás után. Azt állította, hogy a százhalombattai temetőben látott egy gyanúsan viselkedő férfit. Bejelentése nyomán azonban nem indult nyomozás. A bíróság múlt héten a helyszínen vizsgálódott, de a felvetést nem találta bizonyítottnak. A tanácselnök kifejtette: ha itt lennének a fegyverek, csak a hatvan sír egyikében rejthették volna el őket. Feltárásokat azonban nem végeznek, mivel erre nincs bizonyíték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!