Hírek

2004.12.17. 07:01

Megtalálta álmai asszonyát

Nemcsak a tenisz, de a sportvilág is királlyá koronázta az idén Roger Federert. A 23 esztendős svájci szinte mindent betakarított, ami megnyerhető.

Árvay Sándor

Sportága négy nagy versenye közül hármon diadalmaskodott, ráadásul a nem hivatalos világbajnokságnak számító wimbledoni tornán címvédéssel ünnepelhetett. Az idény végére is jutott egy ismétlés: a houstoni mestertornán, az év legeredményesebb nyolc játékosának viadalán szintén megvédte elsőségét, 1,52 millió dolláros karácsonyi csekkel lepve meg önmagát és szeretteit.
– Mit mondhatnék egy ilyen fantasztikus esztendő végén?! Kezdődött azzal, hogy nyerni tudtam az ausztrál nyílt bajnokságon, s aztán megállíthatatlan volt a sikersorozat. Jött minden magától, min-den erőfeszítés nélkül.
Ez utóbbi megállapítást persze Federer sem gondolja komolyan, hiszen profi munka és profi hozzáállás nélkül aligha érte volna el ezeket az eredményeket. A milliárdos svájcit stabil családi háttér segíti: Dél-Afrikából származó édesanyja, Lynette és édesapja, Robert végzi a menedzseri munka javát.
Az állandóan úton levő klasszis oldalán immár mindig ott van társa, Miroslava Vavrinec. A Szlovákiában született 26 esztendős hölgy svájci állampolgárként három éve a budapesti WTA-ver-senynek is szereplője volt, mostanra „utaskísérő” lett.
– Miroslava megváltoztatta az életemet, megtaláltam az álomasszonyt. Csodálatos párost képezünk. Megkönnyíti feldolgozni a rengeteg utazás, verseny lelki és fizikai fáradalmait.
Roger Federer sportkarrierje legnagyobb élményének az tartja, hogy ő vihette Svájc nemzeti zászlaját az olimpiai nyitóünnepségen. „Fantasztikus érzés volt az athéni stadionban vonulni, s ezért is szégyellem, hogy nem sokkal később a tenisztorna második fordulójában búcsúzni kényszerültem.”
A svájci klasszis mindössze hat alkalommal élte meg ezt az érzést az idén – hetvennégy további profi meccsét győzelemmel fejezte be. Ez a második legjobb teljesítmény, amit az utóbbi két évtized év végi világelsője produkált – Ivan Lendl produkciója ért annak idején hasonló magasságokba.
Roger király alkalmi, baráti ütögetések idején sem ismer tréfát, s még a hecc kedvéért sem hajlandó győzelmet ajándékozni barátjának, a svájci popsztár DJ Bobónak. „Maradjon a kaptafánál, a színpadon ő a jobb…” – zárja le ezt a témát Roger Federer, aki kellő ismeretekkel rendelkezik zenei szakmában is, hiszen AC/DC- és Lenny Kravitz-rajongóként mindig tom-bol a kemény rock az otthoni partijain.

Született: 1981. 08. 08., Bázel

Profi játékos: 1998 óta

Tornagyőzelmei egyesben: 22, ebből 4 Grand Slam (2003: Wimbledon, 2004: Australian Open, Wimbledon, US Open), kétszeres ATP világbajnok (2003, 2004).

Árvay Sándor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!