Hírek

2004.12.28. 00:00

Mégsem halnak korán a mosónők

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Mariska néni unokájával, Áron Valériával és dédunokájával, a hároméves Medgyes Bálinttal békásmegyeri lakásában
[/caption]– Kizárt dolog, én nem vagyok százéves! – kiált fel az élettel teli Mariska néni az őt ünneplők előtt. Pedig a számok nem hazudnak. 1904. december 27-én látta meg a napvilágot Vezetesi Tivadarné. Mariska néni vidáman énekli, hogy a Volga mentén várja a szerelme és Sümeg híres város. Ajkáról szinte ki se fogy a nóta. Korát meghazudtoló módon éli napjait. – Egyedül neveltem fel két gyermekemet, de a négy unokám és öt dédunokám közül is sok cseperedett fel mellettem. Remélem, az ükunokát is megérem – mondja vidáman.
– Hosszú évek óta egyetlen szem gyógyszert sem vett be. Mi a titka?
– Egész életében dolgozott a mama. Sokáig mosónő volt, kemény fizikai munkát végzett. Nem volt káros szenvedélye. Talán ez a hosszú élet titka – találgat Lang József, a néni fia.

Névjegy

Vezetesi Tivadarné Lukanics Mária

született: 1904. december 27.

foglalkozása: mosónő, szakácsnő

kedvenc étele: gulyás

kedvenc könyve: Budapest története

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!