Hírek

2004.12.31. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Miskolc UTCABÁL Először rendeznek december 31-én utcabált. A szilveszteri vigadalomnak a Városház tér és környéke ad otthont. A jó hangulatról a Republic együttes gondoskodik, majd éjfélkor polgármesteri köszöntő és tűzijáték következik. A nagyszabású bulira szerény becslések szerint is legalább
ötezer érdeklődőt várnak. (szl)

Győr TŰZIJÁTÉK Győrben mindössze egyetlen engedélyt adtak ki szilveszteri házi tűzijátékra. Egy tavalyi kormányrendelet szerint a III-as kategóriájú pirotechnikai eszközökre engedélyt kell kérni a rendőrségtől. Pesztenlehrer Lajos ezredes felhívta a figyelmet: csak magyar használati utasítással ellátott pirotechnikai eszközt vásároljunk. (szpa)

Pécs GYÓGYFÜRDŐ
Megújul 2005-től a Baranya Megyei Gyógyfürdőkórház Harkányban, az intézmény teljes rekonstrukciójára egymilliárd forintot költenek – közölte a megyei közgyűlés elnöke. A beruházás nagyrészt uniós forrásból, a Humán Erőforrás Operatív Program támogatásával, másfél év alatt valósul meg, a tulajdonos megyei önkormányzatnak a költségekből 120 millió forintot kell állnia. (szl)

Debrecen DROGELLENES PROGRAM
Nevelj okosan! címmel szülők számára indul drogprevenciós program Debrecenben. A januárban kezdődő akciót közösen szervezte a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Kőr Dáma Egyesület. A cívisvárosban a középiskolába járó diákok egyharmada már kipróbált valamilyen drogot. (szl)

Kaposvár ROMAÜGY
Saját fajtája rekeszti ki a somogyi cigányt – állítja a babócsai cigányönkormányzat elnöke. Somogyot zömmel beás romák lakják, akiket az elnök szerint elnyomnak a Magyarországon többségben lévő lovári romák. Az országos cigányönkormányzat somogyi tagja ugyanakkor állítja: nincs ilyen ellentét. (szl)

Kazincbarcika KÓRHÁZ
Jövőre lezárul a kazincbarcikai kórház korszerűsítése. Jó ütemben halad a kazincbarcikai városi kórház rekonstrukciója, amelynek keretében a jövő esztendő végére teljesen felújítják, átalakítják, korszerűsítik az intézményt. A kivitelezésre 3 milliárd állami segítséget kapott a település. (szl)

Nyíregyháza GÁZ
Megszűnt a készpénzes díjbeszedés a Tigáz megyei területi egységénél, a cég megbízottjai csupán leolvassák az óraállást, a fogyasztóknak csekken kell rendezniük a számlát. A gázfogyasztók a szolgáltató kissé morbid „karácsonyi ajándékára”, a dupla gázszámlára panaszkodnak. A gázáremelésről nem is beszélve. (szpa)

Nagykanizsa FEJLESZTÉS
A közgyűlés által elfogadott, 2008-ig szóló Kanizsa Fejlesztési Terv (KFT) végrehajtásának alapozó éve volt 2004, közel 3 milliárd forintot fordítottak erre – közölte a dél-zalai megyei jogú város polgármestere. A terv fő területei az infrastruktúra és az ipari park fejlesztése, a város- és intézményrehabilitáció. (szl)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!