Hírek

2004.12.24. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Debrecen FŐNIX-TERV
Nagyrészt a Főnix-terven alapulna Debrecen fejlesztési koncepciója – mondta Pajna Zoltán alpolgármester. Új villamosjáratok indulnának. Hat magyar város pályázik jelentős összegekre az EU strukturális és kohéziós alapjából. (szpa)

Salgótarján VÍZSZIVATTYÚ
Ünnepélyes keretek között adták át az ár- és belvíz elleni védekezésrendszerhez kapcsolódó technikai eszközöket a Nógrád Megyei Közgyűlés képviselői a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóságnak. (szpa)

Győr TUDÁSBÁZIS
Grandiózus technológiai centrumra, szállodára és konferenciaközpontra fordítaná az EU-pénzt Győr – mondta Balogh József polgármester. Tudásbázist hoznának létre, a város ezenkívül villamosra és helyiérdekű vasútra áhítozik. (szpa)

Székesfehérvár SZERZŐDÉS
Elfogadta a Közép-dunántúli Regio-nális Egészségügyi Tanács Alapító Szerződését a város közgyűlése. Dr. Szelier András alpolgármester elmondta, a döntés legfontosabb hátterét jelenti, hogy három megye is elfogadta Székesfehérvárt régióközpontnak, így a város ad helyet a Regionális Egészségügyi Tanácsnak. (szpa)

Miskolc ELEKTRONIKA
„Miskolc technopolisz szeretne lenni” – mondta Kális Sándor polgármester. Két fő területük a gépészmérnöki tevékenység és az elektronika lesz. Szeretnék bevezetni az intelligens számítógép-vezérlést a modern termékek gyártásába. Ezzel a Miskolci Egyetem regionális tudásközponttá válhat. (szpa)

Kecskemét TELEKADÓ
Vihart kavart a telekadó bevezetésének ötlete. A közmeghallgatáson elkeseredett tulajdonosok próbálták rávenni a városatyákat, hogy ne vezessék be a beépítetlen belterületi telkekre vonatkozó új adónemet. Mégis megteszik, de újra tárgyalnak a kedvezményekről. (szpa)

Pécs EGÉSZSÉGÜGY
Új, régiós klinikai centrum épülhet, ha a hazai, majd az uniós fórumokon is támogatják Pécs, Baranya és a Pécsi Tudományegyetem elképzelését. A jelenleg Pécsett huszonhat telephelyen található egészségügyi intézményt három, esetleg egy zöldmezős beruházás révén egy központba integrálnák. A korszerűsítés hetvenmilliárd forintba kerülne. (mb)

Záhony VÁRAKOZÁS
Az ukrán határőrizeti szervek a korábbinál gyorsabb átléptetési eljárást alkalmaznak. Ennek ellenére változatlan a teherforgalmi helyzet a záhonyi határállomáson: továbbra is 14 órát várnak a kamionok az átkelésre. (szpa)

Szeged HÍD
Szegeden megépítenék a déli Tisza-hidat, valamint különböző autópálya- és közúti beruházásokat készítenének elő – közölte Botka László polgármester. Az infra-strukturális fejlesztés mellett a fő célkitűzés azonban az egyetem tudásbázisára épülő fejlődés lenne. (szpa)

Gyöngyös BERUHÁZÁS
Jövőre csaknem tízmillióforintos beruházás kezdődik az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonában. Az épület felújításán és akadálymentesítésén túl a jelenlegi tizenhárom férőhely bővítését is érinti az átalakítás, így húsznál több rászoruló is részesülhet az ellátásból. A tervek között szerepel egy néhány fős bentlakásos átmeneti otthon kialakítása is. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!