Hírek

2004.12.24. 08:04

Judit karácsonyt varázsol

A Gálvölgyi családnál számtalan finomság készül karácsonyra, ám bejgli nem lesz. Judit elárulta: a család nem lelkesedik az édességért.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="288"] „Ismét nagy családdal ünnepelhetünk, két lányommal, vejeimmel és unokáimmal”
[/caption]Gálvölgyi Judit szívesen emlékszik gyerekkora egy-egy karácsonyára. Nemhiába volt az édesapja Rodolfo, a bűvész, aki karácsonykor is varázsolt kislányának. Akkoriban még udvari lakásban lakott a Gács család. Judit csak azt látta, hogy édesapja kabátban, kalapban távozik a lakásból. Ám kisvártatva a másik szobából megszólalt a csengő, kitárult az ajtó, és ott állt édesapja a feldíszített fa mellett. – Az apám a folyosóról belépett a szobába az ablakon – meséli nevetve a színész felesége.

Judit arról is beszél, hogy amikor óvodába járt, nem volt még szaloncukor, a fát vattából készült hópelyhek díszítették. Soha nem felejti el, amikor a fa mellett ott állt a kis iskolapad felemelhető tetővel. Rajta egy csacsi álldogált, fejével bólogatott, a farka pedig forgott. – Soha nem kutattam ki a meglepetést – mondja Gálvölgyi Judit. – A férjem azonban gyerekként nem tudott a kísértésnek ellenállni. Egyszer meglelte az egyik elrejtett karácsonyi csomagját. Szenteste hiába kereste, elfeledkeztek róla a szülei. Ám János furfangosan rávezette őket, hogy még mire vágyott volna. Így előkerült a csomag.

Judit az ajándékokat év közben vásárolja meg. Meglátja, és ha azt gondolja, hogy tetszene valakinek, megveszi. Sőt azonnal becsomagolja, így senki sem meri felbontani. A színész mindig holnapra halogatja a vásárlást. – Így aztán az utolsó napokban bolyongok a városban, és hangosan szidom magam – mosolyog. Gálvölgyiéknél az ünnepi vacsorát Judit készíti el. De azt sem halasztja utolsó napra, hogy este csak összerogyni legyen ereje. Szép lassan előkészít mindent, és a mélyhűtőbe teszi. Így karácsonykor csak a halat kell kisütnie. De lesz pulyka is. Szenteste a karácsonyfát Dorka lányuk családjával állják körül, velük lesz a hatéves Dani unoka is. Eszter, a nagyobbik lányuk az ünnep első vagy második napján jön el hozzájuk.

Mire jó a nagycsaládos ünnep egy apósnak?

A családfő: „Dorka lányommal és családjával élek egy házban. Az első közös karácsonykor döbbentem rá, milyen jó is így. Hiszen addig én kínlódtam, hogy a karácsonyfát belefaragjam a tartójába. Néhányszor nagyon meggyűlt a bajom vele. Most viszont ez már a vejem dolga.”

1971: Gács Judit és Gálvölgyi János (54) házasságot köt

1973: Eszter születése

1975: Dorka világra jön

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!