Hírek

2004.12.03. 06:25

Ismét divatba jöhet a Trapper farmer

Csak remélni lehet, hogy számos magyar termék mellett hamarosan a Trapper farmer is virágkorát éli. Mindenesetre az egyetlen gyártó és forgalmazó fejlesztésekre készül.

Füsi P.

Most készülünk arra, hogy felfuttassuk a Trapper farmerek piacát – tájékoztatta lapunkat a Magyar márkák feltámadásáról szóló tegnapi cikkünk nyomán Nádasi Sándor egyéni vállalkozó. Az üzlettulajdonos körülbelül tíz éve gyártja és forgalmazza Magyarországon ezt a márkát. Nemcsak indigófarmert kínál a nosztalgiázóknak, hanem kordbársony, düftin, vászon, nyári vászonból készültet egyaránt. Egyelőre egyetlen üzletben, Budapesten várja a vásárlókat.

Nádasi Sándor saját bevallása szerint ma még szerény forgalmat bonyolít le. Inkább az idősebb korosztályhoz tartozók, akiknek az emlékezetében még frissen élnek a termékek, keresi fel a boltját, illetve azok, akik gyermekként Trappert hordtak. Ennek ellenére fantáziát lát az üzletben, hiszen rajta kívül senki nem gyárt napjainkban Trappert (hozzá kell tenni, más nem is gyárthatja, mivel védett jogról van szó).

A márka a 70-es, 80-as években élte a virágkorát. A mai Andrássy úton az első farmerboltban egyedül Nádasi Sándor árusította a Trapper farmert. Innen indult az egész sikertörténet. Akkor még az Egis Ruházati Szövetkezetben, a Budaflax méterárujából állították elő a terméket. Később többen vállalkoztak a feldolgozásra, köztük a Május 1. Ruhagyár is, ezek a vállalatok azonban időközben megszűntek. A Trapper is csak a 80-as évek végéig élte a virágkorát. Érdekesség, hogy alapanyagát 1984–85-től a Lee Cooperhez és a Wranglerhez is felhasználták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!