Hírek

2004.12.13. 00:00

Így utazik a Városháza

Bármennyire bonyolult, a főváros köteles közbeszerzési pályázatot kiírni utazásainak lebonyolítására. 2004-ben negyvennyolc- millióért mentek külföldre a vároháza munkatársai, jövőre csak harmincötmilliót szánnak erre.

Zsidai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="120"] Letizia hercegnőnek nagy sikere volt az őszi magyarországi látogatásán
[/caption]A közbeszerzési bizottság pontosításra visszaküldte azt a felhívást, ami a Városháza utazásinak lebonyolításához kér ajánlatokat. A nyertes a főváros külföldi útjainak teljes körű szervezésére, a szolgáltatások meg- rendelésére kap megbízást. Idén egyszer már közzétettek egy felhívást, ám annak szempontjait a Közbeszerzési Tanács értékelhetetlennek tartotta.

Az érvénytelenített felhívás helyett kell újat írni, amit a bizottság pénteki ülésén várhatóan elfogad. Így januárban már ki lehet írni az új közbeszerzési felhívást. Sárdi Ilona, a szervezési ügyosztály vezetője azt mondta lapunknak, nem egyszerű egy ilyen felhívást megfogalmazni. Nehéz ugyanis hónapokkal előre pontosan megtervezni bizonytalan sorsú vagy váratlanul bekövetkező utazások költségeit.

A pályázatot azonban ki kell írni, a törvény erre kötelezi a hivatalt. Deák András szerint a főváros háromszázmilliárdos költségvetésében nem jelentenek nagy tételt az utazási kiadások. A közbeszerzési bizottság elnöke jövőre körülbelül harmincötmillió forintosra becsüli az erre fordítható keretet. Azt nem tudta megmondani, hogy az eljárás növeli vagy csökkenti-e a kiadásokat. – Lehet, hogy valaki tízmillióért elvállalja, de az is, hogy osztozkodnunk kell az előre lefoglalt jegyeken – mondta Deák.

Idén a Fővárosi Önkormányzat negyvennyolcmillió forintot költött utazásra. Ez az összeg tartalmazza az útiköltséget, a biztosítást, a napidíjat, a szállást és a részvételi díjat. A repülőjegyeket a Főpolgármesteri Hivatal egy korábbi közbeszerzési eljárás alapján az OTP Travel Kft.-nél szerzi be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!