Hírek

2004.12.07. 00:03

Hírsáv

BAMA

A kisebbségek jogaival erősítették a szerződést
Az Országgyűlés Külügyi Bizottsága tegnap egyhangúlag támogatta az európai alkotmányos szerződést megerősítő országgyűlési határozati javaslathoz érkezett, a kisebbségek jogaival kapcsolatos módosító indítványt. A kormánypárti képviselők tartózkodása mellett nem támogatta viszont Lezsák Sándor (független) és Bagó Zoltán (Fidesz) javaslatát, amely Európa keresztény gyökereire való utalást emelné be az európai alkotmányt megerősítő határozatba.

Törvénymódosítást kérnek a lakástulajdonosok
Arra kéri az Országgyűlést a Társasházi Lakástulajdonosi Érdekvédelmi Egyesület, hogy hosszabbítsa meg a kötelező dokumentumok elfogadásának határidejét. Rezner Attila társelnök szerint az év végére nem tudják elkészíteni az alapító okiratokat, a házirendet és a működési szabályzatot. Abban bíznak, hogy a parlament jövő június végéig ad haladékot.

Kunhegyes gyorssegélyt kapott a minisztériumtól
Tízmillió forint gyorssegélyt kapott a Belügyminisztériumtól Kunhegyes. A kisvárost november második felében lepte meg az orkánerejű szél, és számos épületet megkárosított. Kontra József polgármester elmondta: a hátrányos helyzetű települések számára elkülönített keretből kapott pénzt a legszükségesebb kiadásokra fordítják. A kár értéke eléri a 120 millió
forintot.

Beiktatták a bűnügyi központ új igazgatóját
Beiktatta hivatalába az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) új igazgatóját, Dani Zoltán Gábor alezredest Bene László vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány. Az új vezető 1999 óta a rendőrség összekötő tisztje volt a Német Szövetségi Bűnügyi Hivatalban. Dani Zoltán 1964-ben született, a Rendőrtiszti Főiskola után számos akadémiát elvégzett.

A köztelevíziót kritizálta a szabad demokrata elnök
Megbukott közszolgálatiságból a Magyar Televízió – közölte tegnap Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke. Indoklása szerint vasárnap este hét órától fél tízig a köztévé nem foglalkozott a népszavazás eredményének alakulásával, pedig ez érdekelte volna az embereket. A televízió így nem tett eleget közszolgálati feladatának – tette hozzá.

Felülvizsgálják a közcélú munka támogatását
A közcélú munka feltételeinek javítását, a megváltozott munkaképessé-
gűek foglalkoztatásának elősegítését és a fiatalok munkanélküliségének csökkentését tartja az elkövetkező év legfontosabb feladatainak Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter. Azt mondta: a jövő év közepén felülvizsgálják a közcélú foglalkoztatásra az önkormányzatoknak járó normatív támogatás felhasználását, és a megmaradó forrásokat szükség szerint újraosztják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!