Hírek

2004.12.14. 00:00

Hasba lőtték az ötvöst, elrabolták az ékszereket

Szemán L.

Két bűnöző támadta meg tegnap egy ötvösműhely alkalmazottját a Józsefvárosban. A Reguly Antal utcai műhelybe két férfi lépett be délután fél kettő tájban. A műhely alkalmazottja, egy ötvenéves ötvösmester azt hihette, hogy vásárlók érkeztek. Ám a két férfi szó nélkül rátámadt az egyedül lévő mesterre. A férfi védekezett, de a bűnözők egyike hasba lőtte. A rablók kinyitották a páncélszekrényt és több tízmillió forint értékű arany ékszerrel távoztak. A BRFK sajtóügyeletese, Bartha László százados szerint a két rabló társa az utcán várakozott egy autóban, ezzel a gépkocsival menekültek el. Az ötvösmestert
a Péterfy Sándor utcai kórházba szállították. Úgy tudjuk, súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A kórház nem adott felvilágosítást az állapotáról.
Az ünnep közeledtével megszaporodtak a fővárosban a fegyveres rablások. Minden napra legalább egy támadás jut. Vasárnap este a III. kerületben raboltak ki egy üzletet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!