Hírek

2004.12.18. 07:12

Amerikában törölhetik az NHL idei szezonját

Szabó Tamás

Ugyanis a várakozásokkal ellentétben mégsem sikerült megegyezniük egymással az észak-amerikai profi jégkorongliga játékosainak és a klubtulajdonosoknak. A felek hosszú idő után a múlt héten ültek először asztalhoz. Azt követően úgy tűnt, hogy a hokisok szervezete által ajánlott 24 százalékos fizetéscsökkentés a csapatok képviselői számára is elfogadható lesz. Végül mégsem mentek bele az alkuba.

„A fő probléma az, hogy a valóban komoly bércsökkentés csak rövid távú megoldást jelentene. Végelegesen viszont nem oldaná meg a liga anyagi problémáit – nyilatkozott Gary Bettman, az NHL első számú vezetője.” A klubtulajdonosok a játékosok indítványának elutasítását követően benyújtották saját javaslatukat. Ebben eredeti elképzeléseiket, azaz a bérek maximalizálását indítványozták. Ragaszkodtak a fizetési plafon bevezetéséhez, vagyis ahhoz, hogy egy csapatban az összkereset mértéke ne léphessen át egy bizonyos határt. A felek most újabb tárgyalásokat terveznek, ám a megegyezésre alig van esély. Könnyen előfordulhat, hogy a nagy amerikai profi ligák (NHL, NBA, NFL, MLB) történetében először marad el egy teljes szezon a bérviták miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!