Hírek

2004.11.25. 00:28

Újabb bátorítás az igenre, érvek a nem mellett

BAMA

Olimpiai és világbajnok sportolók közös nyilatkozatukban igenlő szavazásra buzdítanak a kettős állampolgárságról december 5-én. A Fidesz, a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség kétigenes pénzügyi alapot hoz létre, ahová a népszavazás témáival egyetértőktől várja az adományokat a kampányra – jelentette be Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság szakemberei azt állítják, hogy nagyjából minden ezer nyugdíjas áttelepülő 800 millió forint többletkiadást okozna.

Az eddigi egy-két év várakozás helyett három-öt is eltelhet, mire egy határon túli magyar állampolgárságot kaphat, ha Magyarország eleget tesz jogharmonizációs kötelezettségeinek – közölte a bevándorlási hivatal főigazgatója, Végh Zsuzsanna.

„A többségi nem szavazat elutasítást, ezzel morális katasztrófát jelentene a határon túli magyarok számára” – véli a kárpátaljai magyarok elnöke, Kovács Miklós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!