Hírek

2004.11.09. 02:10

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Győri Béla két hete nem dohányzik
Győri Béla, a MIÉP szóvivője orvosa kérésére felhagyott több évtizedes szenvedélyével, a dohányzással. – Egyik nap elindult az orrom vére. Megijedtem, elmentem az orvoshoz, s megtudtam, hogy az egekben van a vérnyomásom. – Korábban napi két doboz cigarettát szívott, elmondása szerint két hete egyetlen szálra sem gyújtott rá. Vérnyomásproblémái miatt jó ideje már egyetlen korty alkoholt sem fogyaszt, kizárólag az unokáival foglalkozik.

Szili Katalin nem szereti a vadat
Az Országgyűlés elnöke ki nem állhatja a vadhúsból készült ételeket, és erre a külföldi útjai előtt mindig fel is hívják a vendéglátók figyelmét. Szili Katalin itthon nem vezet nagy konyhát – nem is lenne rá ideje, hiszen általában reggel héttől este hétig-nyolcig dolgozik. A háztartásban a napi bevásárlástól a takarítás megszervezéséig mindent a férje, Molnár Miklós intéz, aki a neje szerint kitűnően főz. Kedvence: főtt hús erdeigyümölcs-mártással.

Lefekvés előtt vízbe kevert almaecetet javasol
A Külügyminisztérium volt közigazgatási államtitkára, Bába Iván híve az egészséges táplálkozásnak. Felesége javaslatára minden este lefekvés előtt egy evőkanál almaecetet old fel két deci ivóvízben, aminek elfogyasztása jót tesz az emésztésnek. Amióta ilyen vizet fogyaszt, nyugodtabban alszik. Mindenkinek javasolja, hogy próbálja ki a receptet. Mint fogalmaz, ezzel jót teszünk saját egészségünknek és a magyar almatermelőknek is.

Könyvet ajándékoz unokájának Csehák Judit
Kuriózumnak minősülő könyvet ajándékoz a héten a 18. életévét ünneplő unokájának Csehák Judit, volt egészségügyi miniszter. Mint fogalmazott, nehéz volt a választás, de végül úgy döntött, hogy azt a kiadványt nyújtja át szerettének, amit első keresetéből vásárolt 1956-ban. A Móricz Zsigmond által írt könyv címe „Jobb, mint otthon”, amit saját olvasatban a volt miniszter úgy értelmez: semmi sem jobb, mint otthon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!