Hírek

2004.11.11. 02:02

Pakson húsz évvel tovább működhetnek a reaktorok

BAMA

Az ország biztonságos energiaellátása érdekében szükség van a paksi atomerőmű üzemidejének meghosszabbítására – jelentette ki az Országgyűlés gazdasági bizottsága tegnap paksi ülését követően.

A reaktorok üzemidejének húsz évvel való meghoszszabbítása feltételeiről, az engedélyezésről Kocsis István vezérigazgató tartott tájékoztatót. A tervezett üzemidő-hosszabbítás 171,9 milliárd forintba kerül, ami sem tulajdonosi tőkét, sem állami garanciavállalást nem igényel.

Kijelentette: az élettartam növelésének nincs  akadálya és nincs  alternatívája. A paksi atomerőmű jelenleg az ország villamosenergia-ellátásának közel 40 százalékát biztosítja 8 forint 30 filléres áron. A gazdasági bizottság megerősítette, támogatja az üzemidő meghosszabbítását. A bizottság állást foglalt abban is, hogy az atomerőmű állami tulajdonban maradjon. A bizottság elnöke és az MVM Rt. vezetője, Pál László leszögezte: nem tervezik a paksi atomerőmű privatizációját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!