Hírek

2004.11.18. 06:14

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Jelzőrendszer A szociális alapellátás fejlesztéséhez kapcsolódóan negyven készülékkel jelzőrendszeres házi segítségnyújtást működtet az önkormányzat. A tapasztalatok szerint a riasztások hétköznapon érkeznek, a leggyakrabban a hétfői napon. (vs)

II. kerület Szakmai napok A kerületi Pedagógiai Szolgáltató Központ az őszi szakmai napokat november 23-ig tartja. A rendezvény a kerület pedagógusainak kínál lehetőséget szaktárgyi ismereteik bővítésére, pedagógiai kultúrájuk fejlesztésére. A programok nyilvánosak. (sk)

III. kerület MEGHÍVÓ Nyílt napot tartanak a nemrég átadott, Medgyessy Ferenc utcai rendőrőrsön holnap délután három órától. Az érdeklődők szemügyre vehetik az új irodákat. (nvzs)

IV. kerület Nyertes civilek Kihirdette a Civil Alapra benyújtott pályázat nyerteseit az önkormányzat. Az Agóra Családsegítő Alapítvány 200 ezer forintot, az Aschner Lipót Természetjáró Egyesület 150 ezer forintot kapott. (fm)

V. kerület Tanácsok munkanélkülieknek Hétfő és kedd délután kereshető fel a diplomás munkanélküliek elhelyezkedését segítő iroda.
A Károly körút 2. félemeletén működő Nonprofit Vállalkozásokért a Népjóléti Szférában Alapítvány komplex tanácsadási programot nyújt a jelentkezőknek. (zsp)

VI. kerület Testületi ülés Terézváros önkormányzati képviselői ma délután négy órakor tartják novemberi, rendes ülésüket a polgármesteri hivatal földszinti nagytermében. A napirend 16 pontot tartalmaz, ezek közül négyet zárt ülésen vitatnak meg. (vs)

VII. kerület Egészségnap Családi egészségnapot tart az önkormányzat és a Péterfy Sándor Utcai Kórház. A november 20-i eseménynek az Almássy Téri Szabadidőközpont ad otthont 10 órai kezdettel. (kg)

VIII. kerület Bezáratnák a kocsmát A Szerdahelyi utcában lévő kocsma közönsége elviselhetetlen a környékbeliek szerint. A kora reggeltől késő estig nyitva tartó italozóban időzők hangoskodnak, verekednek.
A rendőrséget rendszeresen ki kell hívni a botrányok miatt. (fm)

IX. kerület Holokauszt Megtört hallgatás címmel öt filmből álló vetítéssorozat kezdődik ma a Páva utcai emlékközpontban. A holokauszt túlélőinek közreműködésével készült dokumentumfilmek tekinthetők meg. (ka)

X. kerület LEBUKTAK Mintegy nyolcezer fémből készült, náci jelképekkel ellátott használati tárgyra bukkantak a pénzügyőrök a Gyömrői úton. Egy százötven négyzetméteres műhelyben állították elő az övcsatokat, kitűzőket, valószínűleg kereskedelmi céllal. A rendőrség megkezdte a nyomozást. (ia)

XI. kerület Korszerűsítés A kelenföldi erőműben 55 millió eurós beruházás kezdődött. A 2006 májusában végződő felújítás célja, hogy mintegy harmadával csökkentsék a károsanyag-kibocsátást. (vs)

XII. kerület Konferencia Keleten a helyzet változatlan? – azok
a forrongó 80-as évek címmel kétnapos konferencia kezdődik ma délután a XX. Századi Intézet székházában. (ka)

XIII. kerület Új iskola A Harsányi János Főiskola a Csata Utcai Általános Iskola épületébe költözött. (fm)

XIV. kerület FÓRUM A lakásszövetkezeti törvénnyel kapcsolatban tájékoztatják a lakókat csütörtök délután öt órától
a Rákosfalva Közéleti Klubban. (nvzs)

XV. kerület Egyeztetés A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum legutóbbi ülésén a tagintézményeikkel való együtt-
működési anyagot vitatták meg. (zsp)

XVI. kerület Zárórendezvény Ma tartják a kertvárosi polgármesteri klub zárórendezvényét. A ke-rület neves vállalkozóit tömörítő szervezet öt éve alakult. (lma)


XVII. kerület Az ígéret szép szó A Pesti úti lakóparkban a terület eredeti tulajdonosa azt ígérte, hogy játszóteret épít. Időközben változott a tulajdonos, ám az önkormányzat segít a megvalósításban. (vs)

XVIII. kerület ÉLETMENTŐK A kerületi véradókat köszöntik ma délután a Kondor Béla Közösségi Házban. (nvzs)

XIX. kerület Váltás Dr. Balogh Pál személyében december
1-jétől új elnöke lesz az igazgatási, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottságnak. (sk)

XX. kerület Óvodapedagógia A múltat és jelent idézik fel képi és tárgyi emlékekkel, szakmai beszélgetéssel ma a Mákvirág Óvodában. Meghívást kaptak a kerületi óvodai élet múltbeli példaképei, kerületi vezetők, pedagógusok, nyugdíjasok, a jelen pedagógusai és az óvodások szülei. (ka)


XXI. kerület Döntés A csepeli strandfürdő felújítási munkálataira fordított pénz maradványösszegét, 52,2 millió forintot a strand szűrő-öblítő létesítményének kialakítására fordíthatják. (vs)

XXII. kerület LELKI SEGÉLY Ingyenes személyiségfejlesztő videotréningre várják az érdeklődőket ma a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban. A Húszon Aluliak Társasága szervezi a programot. (nvzs)

XXIII. kerület Zenebona Dél-pesti zenei napokat tartanak ma és holnap a Galambos János Zeneiskolában. Fellép Geiger György trombita-
művész és a zeneiskolai növendékek. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!