Hírek

2004.11.05. 07:36

Ennyi új munkahely kevés az ígéretekhez képest

Jövőre 88,3 milliárd forint áll majd új munkalehetőségek teremtésére – állítja Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter. Így 2006-ig 100-150 ezerrel növekedne a foglalkoztatottság.

BAMA

Negyvenhárommilliárd forint fedezete van annak az új intézménynek, amely révén a közszféra létszámleépítésre kijelölt idősebb munkavállalói nem az utcára kényszerülnek, hanem 60 százalékos ellátmánnyal három évig dolgozhatnak – ígéri a miniszter. 53–56 éves nőkről és 56–59 éves férfiakról van szó. Egy másik intézményrendszer a pályakezdőknek nyújtana a minimálbérnek megfelelő ösztöndíjat.

Bernáth Ildikó (Fidesz), a parlament foglalkoztatási bizottságának alelnöke kevesli a terveket. Négyszázezer új munkahely megteremtését ígérte és vállalta a kormány. De a munkahely szó ismételgetése nem fog egyetlen munkaalkalmat sem teremteni. „Átfogó gazdaságpolitikára volna szükség, ami nyomaiban sem jelenik meg a költségvetésben.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!