Hírek

2004.11.17. 01:00

A címvédőt kapta a Szeged

Nem úszta meg a férfikézilabda Bajnokok Ligája sorsolását, és akárcsak tavaly, ismét a címvédőt, a szlovén Celjét kapta a Pick Szeged.

Schiller Zsolt

A másik magyar csapat, a Fotex az ukrán Zaporizzsjával mérkőzik a nyolc közé jutásért. Az EHF-kupában a Dunaferr a lengyel Slask Wroclaw ellen lép pályára, a második ütközetet rendezik Dunaújvárosban. A Tisza-partiak egy éve kiverték a Montpellier-t, ezúttal újra az előző évi győztes, a Cejle vár rájuk. A szlovén gárda a spanyol Portland San Antonio mögött végzett csoportja második helyén.

– Szerettük volna elkerülni a Celjét! Erős a szlovén gárda, s otthon kimondottan veszélyes – értékelt Lele Ambrus, a szegediek sportigazgatója. – Nyáron több játékos is távozott, de így is nehéz erőpróba előtt állunk.

A Zaporizzsját a Montpellier megelőzte, de az ukránok az RK Zágráb előtt végezve lettek másodikok, s ezt figyelmeztető jelnek tartják Veszprémben. Hajnal Csabától, a Fotex klubigazgatójától megtudtuk, a csapat edzője, Zdravko Zovko Zágrábban, a helyszínen látta az ukránok 29-22-es idegenbeli sikerét.

– Az RK Zagrebet előzték meg az ukránok, ahol nagyon sok a barátom. Ezért hamarosan többet tudok róluk – mondta Zdravko Zovko. – Célunk a továbbjutás, fontos, hogy az első meccsen bebizonyítsuk, jobbak vagyunk, de ez nem lesz könnyű. Mindkét magyar Bajnokok Ligája-szereplő első lett a csoportjában, így idegenben kezdheti a csatát.

A Bl-nyolcaddöntők sorsolása
Celje (szlovén)–Pick Szeged, Zaporizzsja (ukrán)–Fotex KC Kolding (dán)–Montpellier (francia), Tatran (szlovák)–Kiel (német), Lemgo (német)–Cs. Medvegyi (orosz), Sävehof (svéd)–Flensburg (német), Gudme (dán)–Ciudad Real (spanyol), Barcelona (spanyol)–Portland  (spanyol).
A mérkőzéseket december 4-én  vagy 5-én, a visszavágókat a következő héten játsszák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!