Hírek

2004.10.27. 06:35

Eljön az igazság pillanata

Több mint egy év telt azóta, hogy Nagy János legyőzte Julio Pablo Chacónt, ám a bokszrajongókat még mindig foglalkoztatja a tavalyi összecsapás.

Riskó Márton

Nagy János

Beceneve: Csonttörő

Szül.: Győr, 1975. 01. 27.

Edzője: Klein Csaba

Menedzsere: Rácz Félix

Profi mérlege: 19 győzelem (13 K. O.), 0 vereség, 0 döntetlen

Egyesek szerint Csonttörő jobb volt, mások szerint mélyütéssel nyert. December 18-án eljön az igazság pillanata, hiszen újra megmérkőzik a két ökölvívó.
Az emlékezetes szolnoki találkozó óta Nagy pályafutása felfelé ível, Chacónról viszont ugyanez nem mondható el. Miközben Csonttörő megvédte a WBO nagypehelysúlyú kisvilágbajnoki címét, sőt megszerezte a WBA övét is, az argentin bunyós világbajnoki címmeccsen pontozással kikapott az amerikai Mike Achondótól. – Sok következtetést nem szabad levonni a tavalyi meccsünkből. Már csak azért sem, mert én mindig előretekintek – nyilatkozta Csonttörő, akinek nem titkoltan a világbajnoki cím a célja. – Az első mérkőzés hibáiból sokat tanultam, s ha a tapasztalatokat jól hasznosítjuk, akkor jobb teljesítményt nyújtok majd, mint Szolnokon.

Az is Nagy mellett szól, hogy a decemberi mérkőzést szülővárosában, Győrben rendezik. Ettől függetlenül nem lesz könnyű dolga Csonttörőnek, hiszen Chacón nem az a típusú bokszoló, aki idegen környezetben összeroppan. Erre igen jó példa a Kovács Koko István elleni 2001-es világbajnoki címmérkőzés, amikor esélytelennek tartották az argentin bunyóst, mégis kiütötte a házigazdák kedvencét. Ahogy a profi világban megszokott, Chacón félelmetes üzenetet küldött a Felix-Promotion ökölvívójának: – Nem lesz szükség pontozókra, mivel kiütéssel nyerek! Még nem tudom, hogy melyik menetben, de biztosan az én kezemet emelik majd a magasba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!