Hírek

2004.10.30. 06:55

Baumgartner Zsolt: remélem, lesz jövőre is magyar a Forma–1-ben!

Szíve szerint az F1-ben folytatná, és ha rajta múlik, akkor a Minardi pilótájaként. Baumgartner Zsolt az idei szezonról és a jövő terveiről.

Hegyi Áron

A Minardi-csapatban az egész idényt végigversenyző pilóta nem titkolta, ha csak rajta múlna pályafutása alakítása, akkor ő bizony jövőre is az ausztrál Paul Stoddart csapatában versenyezne. A jövő azonban ennél sokkal összetettebb, számos variáció felmerült, még ha ezek egy része nem is B, hanem egyenesen C változat.
Baumgartner a Reggel kérdésére válaszolva elmondta:
– A jövő évi szereplésem számtalan dolog szerencsés együttes alakulásán múlik. Amennyiben a Minardinak sikerül elkészítenie az új motort és az versenyképes lesz, akkor bizakodhatunk. Ebben az esetben a csapat fel tudja venni a versenyt a Jordannel és a Jaguarral. Ebben az esetben nem kérdéses, maradok a Minardinál. Ehhez természetesen arra is szükség van, hogy az idei támogatói köröm továbbra is olyan bizalommal legyen irántam, mint eddig. Most ugyanis minden segítséget megkaptam, és erre jövőre még nagyobb szükségem lenne.
Baumgartner szerint ugyanis egy, az idei szezon elején tapasztalt válságot vélhetően nem tudna jövőre kivédeni a csapat. Azaz a 2005-ös versenyévadnak letisztult körülményekkel kell nekivágni. Elhangzott az is, hogy a magyar pilóta szereplését látva, az évad során két újabb támogató csatlakozott a szponzori csapathoz.
De mit rejthet a folytatás, ha  esetleg mégsem a Minardi sofőrjeként folytatódik Baumgartner pályafutása?
– Ebben az esetben is több lehetőséggel számolhatok. Nem zárható ki, hogy egy, a Minardinál nagyobb csapatnál vállalok tesztpilótaszerepet. De még az is elképzelhető, hogy egy, a Forma–1-től teljesen különböző versenysorozatban próbálom ki magam. Az első számú cél, hogy jövőre is versenyzőként legyek ott a száguldó cirkuszban.
Ebben óriási segítséget jelent, hogy mind a csapat, mind az F1 többi pilótája befogadta Baumgartner Zsoltot. A Minardi-csapat tulajdonosa, Paul Stoddart szezon közben többször is hangsúlyozta: rendkívül elégedett Zsolt teljesítményével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!