Hírek

2004.10.29. 06:01

A bajnoknő a romantikát szereti

Az ötszörös olimpiai bajnok úszónő olyan regényhőst mutat be, aki a legnehezebb helyzetben is megpróbál megoldást találni.

Konkoly Edit

Nagyon szeretem a romantikus szerelmes regényeket – kezdi Egerszegi Krisztina. – Wass Albert (1908–1998) A funtineli boszorkány című regénye az egyik kedvencem. Talán azért, mert Erdély közel áll a szívemhez, és a könyv színtere Erdély.
Az író sorsa is nagyon romantikus. Ősi arisztokrata család sarja, akit hazájából Amerikába vetett a sorsa.

A regény főszereplőjét kislányként ismerjük meg. Az apjával él, akit korán elveszít, mert a férfi egy félreértés miatt börtönbe kerül. A fiatal lány egyedül marad a világban. Szerelmes lesz valakibe, aki viszonozza is. Ám a férfi nem vállalja a lányt, mert más rangbéli. Az erdőben egy kis házat épít neki, és ott hamarosan megszüli szerelmük gyümölcsét. A kisfiú azonban eltűnik, és a szeretett férfi is meghal egy vadászbalesetben. Később egy vonatból kirepülő kő eltalálja a nőt.
A „boszorkány” megátkozza a fiút, aki megdobta. Kiderül: éppen a fiára mondott átkot.

[caption id="" align="alignleft" width="110"] A regény borítója
[/caption]Gyönyörű könyv, bár a történet elég szomorú. Wass Albert híven ábrázolja a lány lelkét, akiben az a csodálatos, hogy milyen természetes. Nem gyötrődik a problémákon, nem tekinti személye elleni támadásnak a bajokat. Megpróbál minden helyzetre megoldást találni és elfogadja úgy az életét, ahogy kapta.

Egerszegi Krisztina

Ötszörös olimpiai bajnok úszónő

Budapesten született, 1974. augusztus 16-án.

1981–96.: a Budapesti Spartacus úszója

Edzői: Kiss Miklós, Turi György, Kiss László

1996-ban visszavonult

1999-ben férjhez ment

Gyermekei: Bálint (2000), Barnabás (2002), Zille (2004)

Díjak: Aranyszarvas-díj (1996), Magyar Örökség-díj (1998), Az évszázad sportolója (2001)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!