Futsal

2018.08.16. 12:46

Két nemzetközi tornával hangolódnak az NB I.-es bajnokságra

Újoncként a megszerzett ötödik helynek köszönhetően végül biztosan maradt az élvonal tagja a bő egy hónapja alapozó Gyulai Amazonok női futsalcsapata. A fürdővárosi klub hatékony és minőségi utánpótlás-képzésének köszönhetően bírta a versenyt az erősebb riválisokkal és a nyári veszteségeket is részben a feljövő fiatalokkal pótolják.

G. P.

Két alapember, Perjési Rita és Papp Laura nem kezdhette meg a felkészülést júliusban, mert gyermekáldás előtt állnak. A csupaszív játékosok helyét egy volt kismama, a Gyuláról tanulmányai miatt hét éve elkerülő Heidt Edina, valamint az utánpótlásból két 15-16 éves lány, Mázik Flóra, illetve Lázár Aliz foglalhatja el.

Molnár Zoltánné edző – aki nem is olyan régen még játékosként is aktív volt – július elején hívta először egybe a keretet a nyáron. A fizikai, erőnléti edzések mellé éppen a héten iktatta be az első termi, labdás foglalkozást. Heti viszonylatban három edzést tart a csapatnak.

Beküldött felvétel.

Az edzések mellett mindent meg is tesznek azért, hogy valóra váljanak az álmaik, hiszen színvonalasnak ígérkező, erős csapatokkal fűszerezett nemzetközi tornákra neveztek be. Elsőként a budapesti ELTE Kupán lépnek parkettre augusztus 26-án, ahol az élvonalbeli Bonyhád és a Hajdúböszörmény mellett ukrán, valamint szlovák csapatok is tiszteletüket teszik. Rá egy hétre a tolnai rendezésű Thelena Kupa következik, többek között a Tolnával, a Szekszárddal, a Bonyháddal, a Ferencvárossal és ukrán csapattal.

Csapatától Molnár Zoltánné idén is azt várja el, hogy bennmaradjon az élvonalban, de azért megfogalmazott egy merészebb célt is:

– Az első NB I.-es évünkben szereztünk már némi tapasztalatot, de azért még van mit tanulnunk. Ennek ellenére titkon megcélozzuk a felsőházat. A keretbe kerülő két fiatalt illetően nem egyszerű a helyzet, mert ők az U17-es bajnokságban is érdekeltek, és egy hétvégén nem nevezhetem őket mindkét bajnoki meccsre – beszélt a terveiről Molnárné Irénke.

– Az NB I.-es mezőnyben annyi lesz a változás, hogy a Göcsej nem vállalta a részvételt, helyére a szári Kalafa kerül, a feljutást a TF harcolta ki.

Az NB I.-es pontgyűjtés az Európa-bajnokság miatt szeptember 22-én kezdődik, a sorsolást pénteken tartják. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy gyulai játékosnak is szurkolhassunk a kontinensversenyen, hiszen a 29 éves Fülöp Diána végigdolgozta a válogatottal a felkészülést, s csak az utolsó keretszűkítésnél esett ki a 12-es keretből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában