Súlyemelés

2024.06.27. 16:14

Abszolútban is a békéscsabaiak lettek a legjobbak

A kelet-magyarországi régió összes egyesületéből érkeztek versenyzők Biharnagybajomba (még két budapesti egyesületből is voltak indulók), ahol a napokban országos kiemelt súlyemelő versenyt rendeztek.

Gajdács Pál

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE Biharnagybajoman sikeres csapata

Fotó: Fotó: Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE

Kiemelt viadalokon csak első-, másod- és harmadosztályúak indulhatnak, ezért a színvonal hasonló az országos bajnokságokéhoz.

A hajdúsági településen a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE legjobbjai is pódiumra léptek.

Bökfi János edző beszámolójából kiderült, hogy az ifjúsági lányoknál a +81 kg-ban induló Mórocz Noémi első helyezett lett, szakításban 63, lökésben 86, így összetettben 149 kg-os eredménnyel. Ugyanebben a súlycsoportban versenyzett Szabadi Luca, aki második lett (szakítás: 56 kg; lökés: 75 kg; összetett: 131 kg).

Az ifi fiúknál Fekécs Noel a 61 kg-osok között versengett, amit meg is nyert. Szakításban 87, lökésben 115, összetettben 202 kg volt az eredménye, utóbbi egyéni csúcs. A 73 kg-ban vetélkedő Fekécs Gergő szintén nem talált legyőzőre (szakítás: 100 kg; lökés: 130 kg; összetett: 230 kg). Demó András (81 kg) sem akart elmaradni a társaitól, szakításban 84, lökésben 92, összetettben 176 kg-ot teljesítve győzött, az összetett eredménye egyéni csúcs.

Nagy Zsolt egy korosztállyal feljebb, a junioroknál indult, ott is a 96 kg-osok között. Szakításban 120, lökésben 145, összetett pedig 265 kg-ig jutva szintén kiérdemelte a legfényesebb medált.

Örömteli tény, hogy a békéscsabai fiúk voltak a verseny abszolút legjobbjai, a sorrend így alakult: első Nagy Zsolt, második Fekécs Gergő, harmadik Fekécs Noel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában