Labdarúgás

2024.05.23. 10:00

Két osztályban is finiséhez ért az évad

Két alsóbb szintű bajnoki osztályban az bajnoki év utolsó találkozóit vívják ez előttünk álló hétvégén, másik két csoportban viszont még tartogat egy kört a menetrend. A Vármegyei III.-ban délen a harmadik hely sorsa tisztázódhat, északon pedig az ezüst- és bronzérem várományosai csapnak össze egymással a medálok elosztásáért.

Bakulya Mihály

A tarcsaiak és a battonyaiak is szeretnék kozmetikázni a viszontagságos évet

Fotó: Ugrin Gábor

A Vármegyei II./A osztályú bajnokság 25. fordulójára kisorsolt program fő mérkőzését Dévaványán játsszák, ahol a harmadik helyük bebiztosításáért küzdő dévaványaiak a már bajnok Kondorost fogadják. A sárrétiek érmére már csak a tavasszal ragyogóan szereplő békésiek lehetnek veszélyesek, akik a már biztos második Mezőmegyer otthonában teszik tiszteletüket. A Csányi utcában nem lesz mérkőzés vasárnap, mert a gyarmatiak jelezték, hogy az NB III.-as és U19-es együttesük is játszik párhuzamosan, emiatt a kettes számú csapatukat nem tudják kiállítani.

A 25. forduló programja. Május 25., szombat, 13.00: Dévaványai SE (3.)–Kondorosi TE (1.). 14.30: Mezőkovácsházi TE (14.)–Békésszentandrási HMSE (8.). 15.00: Mezőmegyer SE (2.)–Békési FC (4.). 17.00: Elek USE (11.)–Szabadkígyósi SZSC (6.), Mezőberényi LE (5.)–Dobozi SE (7.). Május 26., vasárnap, 17.00: OMTK-Rákóczi (9.)–Csabacsűdi GYLSE (12.). A Békéscsabai MÁV SE (10.)–Füzesgyarmati SK II. (13.) mérkőzés elmarad.

Még egy utolsó rangadót tartogat a Vármegyei II./B osztály évzáró, 22. fordulójának programja. A bajnok Kaszaper immár tét nélküli találkozón ünnepelhet saját közönsége előtt a bronzérmes, szomszédvári Tótkomlós ellen. A mezőny ezt követően hozzávetőlegesen két és fél hónapos pihenőre tér, hogy azután egy most még sokismeretlenes új évbe csöppenjen bele. Újkígyóson és Kevermesen máris eljött a nyári szünet, utóbbiak ugyanis nem tudnak kiállni a szombati találkozóra.

A 22. forduló programja. Május 25., szombat, 14.30: Kunágotai TE (11.)–Csanádapácai EFC (4.). 16.00: Kétegyházi SE(10.)–Lőkösháza KSK (2.). 17.00: Kaszaper FC (1.)–Tótkomlósi TC (3.), Köröstarcsai KSK (9.)–Csorvási SK (5.), Magyarbánhegyesi FC (7.)–Battonyai TK (8.). Az Újkígyós FC (6.)–Kevermes SE (12.) mérkőzés elmarad.

A III. osztály Déli csoportjában még kiadó a bronzérem, de akár már hétvégén gazdára találhat, Gádoroson ugyanis éppen a két várományos csatázik egymással, a győztes fél pedig félig-meddig már a zsebében érezheti a medálokat.

A 26. forduló programja. Május 25., szombat, 17.00: Kamuti SK (2.)–Végegyházi SE (1.), Gádorosi LSE (3.)–Békéssámsoni SK (4.), Medgyesegyháza SE (5.)–Mezőmegyer SE II. (6.), Telekgerendási LSC (8.)–Gerlai SE (9.). Szabadnapos: Kardos KSK (7.).

Az Északi csoport évzáró körében Vésztőn derül fény arra, hogy a Keresztúr mögött a házigazdák, vagy a vendég zsadányiak végeznek a második, illetve harmadik helyen. A másik párban a bajnok a Kinizsi vendége lesz.

A 21. forduló programja. Május 25., szombat, 17.00: Vésztői TK (2.)–Zsadányi KSE (3.), Sarkadi KLE (4.)–Sarkadkeresztúri SE (1.). Szabadnapos: Bucsa SE (5.), Okány KSK (6.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában