Kézilabda

2024.05.24. 11:02

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE: tét nélküli mérkőzés vár a lila-fehérekre

Nagy érzelmi hullámvasúton érezhették magukat a békéscsabai játékosok és szurkolók is szerdán a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE–Kisvárda Master Good SE NB I.-es női kézilabda-mérkőzésen. A vége happy end lett, a lila-fehérek a 36–24-es vereség ellenére is megőrizhették élvonalbeli tagságukat.

Gajdács Pál

Egészen biztos, hogy nem a Kisvárda elleni hazai csata lesz az, amire a legszívesebben visszaemlékeznek majd vissza a békéscsabai szurkolók a rövidesen záruló idényből, mert a győzelmi kényszer egy olyan görcsös játékba „vitte” bele Török Fanniékat, hogy a szerdai mérkőzésen egyetlen percig sem érezhette senki úgy, hogy a Békéscsaba nyer. A kapuból nagyon hiányzott az idén többször is extrát nyújtó beteg Pásztor Bettina, de a gárda több tagja is betegséggel és kisebb-nagyobb sérülésekkel küszködött. Az akaratra, az elszántságra persze ezúttal sem szólhatott senki sem egy árva rossz szót sem, de ez a profi sportban alap. 

BA-6898
Borbély Márta a budaörsiektől sem számíthat nagyobb kíméletre
Fotó: Bencsik Ádám

Az 53. percben a 19 éves aprócska, de villámgyors balszélső, Makó Zoé saját 5., csapata 30. gólját – amivel tízre nőtt a várdai előny – már nem láthatta a publikum egy része, amely megelégelte a szenvedést és kivonult a csarnokból. Az Előre NKSE végül nem várt, súlyos 12 gólos vereséget volt kénytelen elkönyvelni. Mindenki feszülten figyelte a később befejeződő nagy rivális NEKA Alba Fehérvár elleni mérkőzés eredményének alakulását, melyen a balatonbogláriak az 55. percben már veszélyesen, 2 gólra megközelítették az addig három-négy találattal is vezető fehérváriakat. A végén a Fejér megyeiek örülhettek, de legalább ennyire nagy volt a boldogság a lila-fehéreknél is, a szinte még a vereség okozta sokkban lévő csabai játékosokat az aulába követelte a B-közép, amely rögtön megbocsátott és ölelgette, puszilgatta a meghatódott társaságot.

Ahogy tavaly, úgy idén is a Békéscsaba alatt húzták meg a vonalat, az újonc Kozármisleny mellett a NEKA búcsúzik az osztálytól, így a csabaiak szombati budaörsi fellépése már tét nélkül zajlik majd.

A 18 órakor a budaörsi Hársfa utcai csarnokban kezdődő mérkőzést most már „csak” le kell játszani, de azért mégsem mindegy, hogy hogyan.

Az esélyekről most felesleges beszélni, mert a már biztosan 7. helyen záró Budaörs hazai pályán szép zárásra, ünnepre készül. Ezt azonban elronthatja a Békéscsaba, amennyiben a rosszat feledve, az erősségeit előtérbe helyezve egy olyan játékkal rukkol elő, mint például másfél hete a Vác ellen. Bár a január 27-ei békéscsabai mérkőzésen pont nélkül maradt az Előre NKSE (a vendégek 25–22-re győztek), az ott mutatott játék adhat bizakodásra okot, mert a lila-fehérek az utolsó percekig nyílttá tudta tenni a párharcot.

Ne feledjük persze, a Budaörsben olyan kiválóságok kézilabdáznak, mint a válogatott Debreczeni-Klivinyi Kinga és a rutinos egykori válogatott Pálos-Bognár Barbara, de a társak sem akárkik az NB I.-ben.

A csabaiaknál nagy kérdés, hogy a betegei közül kikre számíthat Rác Sándor, a Békéscsaba vezetőedzője. Ettől függetlenül a csabai szimpatizánsok joggal várják el, hogy kedvenceik felszabadult játékot mutassanak és tegyenek meg mindent a tisztes eredmény elérése érdekében.

A mérkőzést a Bóna Szabolcs, Földesi Csabai bírókettős fújja, melyet élőben a YouTube csatornán is figyelemmel lehet követni.

A bajnokság állása az utolsó, 26. forduló előtt: 1. FTC-Rail Cargo Hungaria (már bajnok) 48 pont, 2. Győri Audi ETO KC 46, 3. Mosonmagyaróvári KC 42 (898–683), 4. DVSC Schaeffler 42 (804–619), 5. Vác 28, 6. MTK 25, 7. Budaörs 23, 8. Dunaújváros 20, 9. Fehérvár 16, 10. Kisvárda 15, 11. Vasas 14, 12. Békéscsaba 13, 13. NEKA 11, 14. Kozármisleny 7 (utóbbi két csapat már kiesett az NB I.-ből).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában