Kézilabda

2024.05.24. 10:59

Pécsi Villő az első nyári szerzemény

Első új nyári szerzeményének érkezéséről adott tájékoztatást a Zengő Alföld-Orosházi KA NB I. B-s női kézilabdacsapatát működtető klub menedzsmentje, amely folyamatosan dolgozik a következő szezon keretének kialakításán.

Bakulya Mihály

Pécsi Villő az első nyári szerzemény

Azok után, hogy a mostani együttes tagjai közül Bálint Annával, Reszegi Eszterrel, Kenyeres Barbarával, Ács Orsolyával és Rácz Pannával sikerült megállapodniuk a hosszabbításról, most a villámgyors balszélső, Pécsi Villő személyében az első új szerzeményük is megvan a kék-fehéreknek.

Sportos családból származik

A 21 éves kézilabdázó igazi sportos családból származik, ugyanis édesanyja kosárlabdázó, édesapja pedig labdarúgó volt. Villő az általános iskola kezdetén a kézilabda mellett tette le a voksát szülővárosában, Kecskeméten.

Azóta számos helyen megfordult: nevelőegyesülete mellett játszott többek között a NEKA és a SZISE együtteseinél, de az NB I-es Érdet is megjárta. Ebben az idényben Kispestre igazolt, és rövid ideig az NB II-es TFSE csapatánál szerepelt kölcsönben. Villő 2023 végén csatlakozott a piros-feketék NB I. B-s keretéhez, azóta a lejátszott 16 meccsen 43 gólt szerzett a villámgyors szélső.

– Valóban sok helyen jártam már, de mindegyik állomás a fejlődésemet szolgálta. Kecskeméten ismerkedtem meg a sportág alapjaival, de az első nagyobb mérföldkő a pályafutásomban a NEKA csapata volt, ahol három értékes évet töltöttem el. Azután az NB I-es Érdnél fiatalon kóstolhattam bele a profik világába – fogalmazott a balszélső.

Fejlődni szeretne

Az orosházi klub megkeresésének is örült, mert úgy érzi, egy olyan csapathoz kerül, ahol a fejlődéshez minden körülmény adott.

– Szeretnék fejlődni, dolgozni az egyéni képességeimen, színesebbé tenni a játékomat, és természetesen a csapatot legjobb tudásom szerint segíteni. Minden területen célom jobb és jobb lenni, de ha ki kell emelnem egyet, akkor a védekezést mondanám – tette hozzá.

Villő, amikor nincsenek edzések vagy mérkőzések, akkor játékvezetőként tevékenykedik. Amikor nincs kézilabda, akkor leginkább a kutyájával, családjával és a barátaival tölti az idejét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában