Kézilabda

2024.05.26. 14:36

Irányító érkezik Orosházára

Újabb fiatal tehetség döntött úgy, Orosházán folytatja pályafutását. Az Eger leggólerősebb játékosa, Vass Víta érkezik irányító pozícióba.

Bakulya Mihály

Vass Víta kezébe kerül a karmesteri pálca

Vass Víta szülővárosában, Szegeden ismerkedett meg a kézilabdával, úgy 7 éves lehetett, amikor a szülei elvitték egy edzésre. Azóta megjárta többek között a Dunaújváros, az Algyő csapatait is. Ebben az évben az Eszterházy SC gárdáját erősítette a fiatal irányító, ahol vezeti a házi góllövőlistát. Egerben 28 meccsen 112 gólt szerzett a kézilabdázó, aki a következő szezonban már kék-fehérben játszik.
– Mindig is tetszett az a játék, amit Orosháza is képvisel. Emellett rendszerint a tabella első felében végeznek, ami az ott elvégzett munkát is jól igazolja – magyarázta átigazolásának hátterét Víta.
Zavaczki Boglárka távozásával szükség volt egy új irányítóra. Vass Víta képes lehet őt pótolni, dinamikus játékával nagy erőssége lehet a jövő évi csapatnak. Orosházán a feltételek adottak ahhoz, hogy további tapasztalatokat gyűjtsön és előre lépjen a játék minden területén.
– Egyénileg mindenképp szeretnék fejlődni, leginkább a döntéshozatalok terén. Csapatszinten pedig egyértelműen az a cél, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán – fűzte hozzá.
Víta, amikor nem kézilabdázik a legtöbb időt a barátaival tölti, sokat játszik a kutyáival is, de szereti lekötni magát olvasással is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában