Kézilabda

2024.04.12. 21:42

Magabiztos békési siker Kecskeméten

Idegenbeli győzelemmel zárták a péntek esti bajnoki mérkőzésüket a békési kézilabdázók. Az első számú viharsarki férfi gárda az NB I. B-s pontvadászat 25. fordulójában a kiesés elkerüléséért küzdő Kecskemét otthonában aratott magabiztos sikert.

Bakulya Mihály

Kovács Szabolcs a második félidőben a legeredményesebb békési játékosnak bizonyult. Fotó: Jenei Péter

Kecskeméti TE–Optimum Solar-Békési FKC 22–31 (10–15)
NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Kecskemét, 100 néző. Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly.
Békés: TAKÁCS – Kepess 2 (1), HORVÁTH L. 6, Laufer 2, Árpási 3, Mezei 6, Fedor 4. Csere: VÍGH (kapus), Novák Zs., KOVÁCS SZ. 5, Haszilló 2, Novák E. 1, Sütő, Szabó Zs. Edző: Padla József. A Kecskemét legjobb góldobói: Horváth A. 4, Bózsa 4, Csuzi 4.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc + Horváth L. z 57. percben kizárva. Hétméteresek: 2/1, ill. 2/1.
A békésiek kezdtek jobban, de 4–2-es vezetésük birtokában kisebb hullámvölgybe került a támadójátékuk. Rendre meggyűlt a bajuk a hazaiak kapusával, Sárközivel, aki bravúrjaival meccsben tartotta az övéit. Társai három góllal fordítottak, és a félidő közepéig Csuzi Milán vezérletével tartották a lépést. Szerencsére a másik oldalon Takács Szabolcs is hozzátette a magáét, negyedórányi játék után pedig elkapta a fonalat a békési együttes, egy négyes szériával 6–10-re módosította az eredményt a 20. percre. Ekkor már Sárközi és az időkérés sem tudta megállítani a látogatókat, akik Haszilló átlövésével 9–15-nél alakították ki a legnagyobb fórt, nem sokkal a szünet előtt.
A második játékrészt is lendületesen kezdte Padla József alakulata. Fedor Bence duplájával az elején nyolc gólra nyílott az olló (12–20) és innen már nem is volt visszaútjuk a házigazdáknak. Becsülettel küzdött a Kecskemét, de az összecsapás utolsó harmada inkább emlékeztetett a felkészülési mérkőzésekére. A vendégeknél ekkor már a fiatalok voltak pályán, akik közül Kovács Szabolcs nyújtott legemlékezetesebbet az öt találatával.
Padla József: – Örülök annak, hogy magabiztos győzelmet arattunk. Amikor koncentráltak voltunk és jó sebességgel kézilabdáztunk, nem hagytunk kétséget afelől, hogy jobb csapat vagyunk. Magabiztos előnyünk birtokában mindenki kellő időt tölthetett a pályán, ezért jár a srácoknak a gratuláció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában