Kézilabda - NB I. B

2024.04.28. 12:16

Partiban voltak az Érddel, de a bravúr elmaradt

Az NB I. B-s női kézilabda-bajnokság 26. játéknapjára kisorsolt mérkőzésen az élvonalba visszavágyó Érd volt az orosházi együttes vendége. A hazaiak népes közönség előtt alaposan megszorongatták a harmadik helyen tanyázó vendégeket, a második félidő közepén egyszer fordítottak is, a bravúr azonban elmaradt.

Bakulya Mihály
kézilabda, eredmény, csapatjáték
Ludvig Krisztina háromszor volt eredményes a szélről. Archív fotó: Zsedényi Péter

Zengő Alföld Orosházi KA–Érd Handball 24–28 (12–13)
NB I B-s női kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 300 néző. Vezette: Hársfalvi Orsolya, Mórocz Réka.
Orosháza: Bálint – Ludvig 3, Vörös 2, Zavaczki 7 (1), Ács 1, Kenyeres 5, Rácz 1. Csere: Reszegi (kapus), Péter, Petri, Jáhn, Baráth 4 (2), Bedron 1, Kostyó. Edző: Morva Zoltán. Az Érd legjobb góldobói: Gerháth 7, Panyi 5, Szakály 5.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, akik pontosabban céloztak. A masszív fal ellen nagyot küzdöttek Vörös Bettináék, bár így is sikerült helyzeteket kialakítaniuk, de ezek többször kihasználatlanul maradtak. Állandósult a háromgólos különbség a felek között, Morva Zoltán  időkérését követően pedig tovább nőtt az érdiek fórja (20. perc: 6–11). Itt jött a fordulat, a hazaiak megállították a vendégek rohanását, majd kettőre csökkentették a különbséget, ami a szünetig minimalizálódott.
Sokkal harcosabban jött ki az öltözőből a hazai együttes, a 33. percben Baráth Berta hétméteresből egalizált, de azután a hibáikat egyből büntette az ellenfél. Pillanatok alatt el is lépett, de Kenyeres Barbara és Ludvig Krisztina találatai ismét egyenlítést eredményeztek. A vezetést jó darabig nem sikerült átvenni, pedig Bálint Anna védéseivel erre több alkalmuk is nyílott. A jég a 47. percben tört meg 21–20-nál. Sokáig azonban nem élvezhették ezt a házigazdák, mert Szakály és Panyi góljaival hamarjában fordítottak a narancs mezesek (21–23). Szoros végjáték körvonalazódott, Bálint Anna továbbra is jól állta a sarat a kapuban, de támadásban ismét pontatlanok voltak az orosháziak, ezzel el is dőlt a két pont sorsa.

Morva Zoltán: – Azt a rangadót kaptuk, amit vártunk. A második félidőben sajnos nem tudtuk hatástalanítani Kellermant, valamint a végén is többet hibáztunk, mint az ellenfél. Ennek ellenére gratulálok a csapatnak, mert összességében jól játszott. Köszönjük, hogy ennyien kilátogattak ma is a csarnokba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában