Röplabda

2024.03.03. 17:24

Swietelsky-Békéscsaba: negyedik hely a KEL-ben

A negyedik helyen fejezte be a Közép-európai Liga küzdelmeit a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata, miután a szombati maribori mérkőzésen a horvát HAOK Mladost Zagreb elleni vesztes elődöntőt követően a vasárnapi bronzmérkőzésen 3:1-re kikapott a szlovén OK Nova KBM Branik Maribor csapatától.

Gajdács Pál

A békéscsabaiak vasárnap délután a másik ágon az OK Calcit Kamniktól 3:0-s vereséget szenvedő szlovén OK Nova KBM Branik Maribor csapatával küzdöttek meg a bronzmedálért.

A Swietelsky-Békéscsaba lányai mindent beleadtak Fotó: Marko Vanovšek

Békéscsabai pontokkal kezdődött a mérkőzés, de a szlovénok hamar felvették a ritmust és zsinórban 14 (!) egységgel nagyon komoly előny birtokába jutottak, a BRSE már csak kozmetikázni tudott az eredményen.

A 2. felvonás már korántsem volt ilyen egyértelmű, többször is a csabaiak jártak előrébb. Sikerült három pontra eltávolodni az ellenféltől, de három sikeres szlovén blokk után egyenlő lett az állás. Ádáz csata zajlott a játszmáért, végül a mariboriak két szettlabdához jutottak, a másodikat Cansu Aydinogullari hosszú ütése nyomán ki is használták.

Kezdetben a Maribor, de a folytatásban már a BRSE dominált a 3. szettben, a hajrához közeledve már nyolc pont is volt közte és bár a szlovénok veszélyesen közel kerültek a csabaiakhoz, az előnyből megmaradt négy pont.

A 4. játékban is derekasan küzdött a BRSE, de a hosszabb cseresorral rendelkező Branik egy ötös sorozattal hat ponttal ellépett. A fiatal csabai csapatra nem lehetett panasz, ám már képtelen volt a megújulásra. A Maribor győzött, s lett bronzérmes a Csaba pedig negyedik.

Ziga Kos: – Ez egy nehéz meccs volt, a Békéscsaba jól védekezett. Mindkét együttes fáradt volt, úgyhogy inkább a mentális, mintsem a fizikális tényezők döntöttek. 

Tóth Gábor: – Nagy kár a második szettért, ott a végjátékban lehettünk volna egy kicsit bátrabbak és döntő szettre kényszeríthettük volna a házigazdát, ahol bármi lehetett volna, így sajnos maradt a negyedik hely. 

OK Nova KBM Branik Maribor–Swietelsky-Békéscsaba 3:1 (14, 23, –20, 16)

Közép-európai Liga női mérkőzés, a 3. helyért. Maribor. V.: Ana Matetic Stipanicev, Gernot Schirmbacher (horvát, osztrák). Maribor: Milosic K. 7, Tisma 6, Lekse 12, Milosic N. 15, I. Mlakar 19, Potokar 6. Csere: Cikac (liberó), Senekovic, Knezevic. Vezetőedző: Ziga Kos.

Békéscsaba: Becic 15, Pintér A. 8, Budai 6, Glemboczki 13, Kump 11, Aydinogullari 2. Csere: Kertész (liberó), Szatmári L., Gergácz 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása: 1. szett: 0:3, 14:3, 20:11, 23:14. 2. szett: 3:4, 6:4, 9:9, 13:15, 16:19, 23:21. 3. szett: 3:0, 5:6, 7:10, 14:22, 19:22. 4. szett: 9:5, 16:9, 24:15. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában