Labdarúgás - Vármegyei I. osztály

2024.03.02. 20:00

Két hazai és két vendégsiker a tavaszi nyitányon - galériával

Két hazai és két vendégsiker született a Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi nyitányának szombati mérkőzésein. A listavezető Gyula és a dobogós Szarvas fölényes hazai győzelmet aratott, a Szeghalom és a Mezőhegyes vendégként zsebelte be a három pontot, miközben egyik gárda sem kapott gólt.

Bakulya Mihály

Gyulai TFC–Nagyszénás SE 7–0 (2–0)
Gyula, 150 néző. Vezette: Fekete Zoltán.
Gyula: Szabó M. – Kukla, Dajcs, Nagy S., Szabó Zs. (Szabó V.), Szabó P., Varga T., Babinyecz (Kiss T.), Borbély Zs. (Varga J.), Tanner, Bojtos (Zsilák). Edző: Brlázs Gábor.
Nagyszénás: Lévai – Godár, Kovács L., Ugró (Varga Zs.), Lugasi M., Libor, Kukovecz, Simon L., Gazsi, Márk, Nagy M. Edző: Juhász Norbert.
Gólszerző: Kukla (6., 53.), Tanner (27.), Varga T. (47.), Varga J. (70.), Nagy S. (81.), Kiss T. (82.). Kiállítva: Lugasi M. (79. – második sárga lap). Jó: az egész hazai csapat, ill. Márk, Gazsi, Lévai.

A tartalékos szénási együttes csupán az első félidőben tudta hatásosan feltartóztatni a gyulaiakat. Szünet után már ateljes egészében a házigazdák akarata érvényesült, csak a számszerű eredmény maradt kérdéses.

Brlázs Gábor: – Végig kézben tartottuk a mérkőzést, magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot.

Juhász Norbert: – A leelndfő aranyérmes ellen játszottunk erősen megfogyatkozva. Gratulálok a Gyulának, amely sem játék, sem a körülményekben nem a megye-egyes szintet képviselik.

Vincze Gyula

Gyomaendrődi FC–Szeghalmi FC 0–3 (0–1)
Gyomaendrőd, 90 néző. Vezette: Telek András.
Gyomaendrőd: Soczó Sz. – Szikszai (Berta), Piss, Szabó P. (Farkasinszki), Kovács A. (Soczó Cs.), Hunya, Lénárt (Molnár T.), Forgács, Pásztor (Valach), Moleri, Hanea. Edző: Karászi László.
Szeghalom: Oláh Z. – Szász, Tatár, Vincze (Gál), Oláh A., Takács, Marton (Tófalvi), Darányi (Kasza), Vágási, Mészáros, Jánovszki (Kiss L.). Edző: Oláh Ferenc.
Gólszerző: Mészáros (26. – 11-esből), Darányi (55.), Jánovszki (73.). Kiállítva: Oláh A. (80. – második sárga lap). Jó: Soczó Sz., ill. Oláh Z., Szász, Vágási, Mészáros, Takács, Vincze.

Az első negyedórában kezdeményezőbb volt a szeghalmi csapat, csak Soczó kapuson múlott, hogy maradt a gól nélküli állás. Későbbt kiegyenlített lett a játék, a vendégek egy jogos büntetővel szereztek vezetést, amit szünet után hamarjában meg is dupláztak. A meccs hamar eldőlni látszott, de kontrából még egy gólt rúgtak a látogatók. Végül Soczó Szabolcson és a vendégek támadóin múlott, hogy a különbség nem lett nagyobb.

Karászi László: – Megérdemelt vendégsiker született. Ha reggelig játszunk, akkor sem szerzünk gólt.

Oláh Ferenc: – Elfogultság nélkül mondhatom, hogy minden tekintetben az ellenfelünk fölé nőttünk. A taktiklai húzásaink ültek a meccsen, örülünk a győzelemnek.

Vinkovics Attila

Szarvasi FC–Medgyesbodzás SE 6–0 (4–0)
Szarvas, 150 néző. Vezette: Zahorán János.
Szarvas: Jakab – Endrefalvi, Zahorán, Zima (Bátori), Máté, Furár (Csányi), Magyar, Barna (Sztancsik), Marik, Pilán M., Palik (Truczka). Edző: Sajben Gábor.
Medgyesbodzás: Véha – Mazán, Túri (Lakatos), Szabó Sz., Nagy L., Sódar, Varga V., Serbán, Bozsó (Varga Z.), Zsuzsa, Kurta (Kocsis Bá.). Edző: Mazán Zoltán.
Gólszerző: Furár (8., 10.), Zahorán (33.), Endrefalvi (40., 49., 77.). Jó: Endrefalvi, Magyar, Pilán M., Bátori, ill. Serbán.

Kepenyes György emlékének adózva egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó. A hazai együttes hamarjában kétgólos előnyt szerzett, azt követően felszabadultan játszhatott, a további gólokkal sem maradt adós, noha a vendégek is szervezettek tudtak maradni, és próbálták megnehezíteni vendéglátójuk dolgát.

Sajben Gábor: – Győzelemmel kezdtük a szezon, emellett három ifistánk is debütált. Készülünk a jövő heti rangadóra, további sok sikert a sportszerű bodzási csapatnak!

Mazán Zoltán: – Sajnos már az elején eldőlt. Utána mentünk becsülettel, de ma ennyi volt benne. Gratulálok a hazai csapatnak!

Rohony Gábor

Jamina SE–Mezőhegyesi SE 0–2 (0–2)
Vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 100 néző. Vezette: Tóth Imre.
Jamina: Démusz – Horváth M., Osztódi (Varga J.), Leszkó (Orodán), Kardos, Bogár, Murvai, Lipták-Pikó (Dankó), Simon D., Szaszák (Bereczki), Ökrös. Edző: Varga Péter.
Mezőhegyes: Varga P. – Jámbor, Balogh D. (Papp N.), Papp M., Zsilák (Szabó I.), Isaszegi M., Faragó (Czene Z.), Czene P., Isaszegi B., Oszlács, Boros. Edző: Ács Levente.
Gólszerző: Isaszegi M. (17., 37. – 11-esből). Kiállítva: Murvai (37. – dulakodásért), Simon D. (75. – második sárga lap), ill. Papp M. (37. – dulakodásért). Jó: Horváth M., ill. Isaszegi M., Isaszegi B., Czene P., Oszlács, Balogh D.

Idény eleji, csapkodó mérkőzést láthatott a jaminai publikum. A mérsékelt színvonalú játék közepette a vendégek gyakorlatilag helyzet nélkül szereztek kétgólos előnyt az első félidőben. A hazaiak szünet után próbálták kedvezőbbé tenni az eredményt, de helyzetekig nem igazán jutottak. A végjátékra emberelőnybe kerültek a hegyesiek, ekkor már helyzeteket is ki tudtak dolgozni, de azok kimaradtak.

Varga Péter: – Sajnálom, hogy így alakult, mert döntetlen színezetű mérkőzés volt. Talán a Mezőhegyes jobban akarta a győzelmetm, így megérdemelten vitte el a három pontot, amit Géczi Daninak küldenék.

Ács Levente: – A mérkőzés nyomokban futballt is tartalmazott. Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez és hogy higgadtak tudtak maradni.

Pénteken játszották:

Békéscsaba 1912 Előre II.–Orosházi MTK-ULE 0–0

eredmények-labdarúgás-békés-vármegye
Márk Ádám és Babinyecz Balázs párharca a gyulai találkozón. Fotó: Kiss Zoltán

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában