Labdarúgás - NB III.

2024.03.03. 17:52

A kiállítás mindent felülírt Gyarmaton

Kétgólos előnyből nem termett pont a füzesgyarmati NB III.-as labdarúgó-csapatnak a vasárnapi hazai bajnoki nyitányon. A tabellán nehéz helyzetben lévő sárrétiek vesztét egy büntetővel társított kiállítás pecsételte meg, ami teljesen felborította a Dabas elleni meccs addigi menetét.

Bakulya Mihály

Füzesgyarmati SK–FC Dabas 2–4 (1–0)
NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 160 néző. Vezette: Takács Ákos (Tőkés Róbert, Vilmányi Simon).
Füzesgyarmat: Fildan – Soós, Csáki, Bódis, Mező – Jónyer, Kis Sz., Schmidt, Szakács – Szabó B. (Achim, 80.), Sándor. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Dabas: Berta – Molnár B., Jancsó, Forrai (Forgács, 68.), Kiss Á. (Mayer, 86.) – Dudás, Knolmár (Molnár Z., 80.), Földeák (Kócsa, 80.), Kotroczó – Józsa, Lettner. Vezetőedző: Tóth László.
Gólszerző: Mező (38.), Schmidt (47. – 11-esből), ill. Józsa (63. – 11-esből), Knolmár (79.), Kiss Á. (81.), Lettner (90.). Kiállítva: Csáki (63. – kezezésért).

csapatjáték,labdarúgás,Füzesgyarmat
Mező Péter góljánál még a gyarmatiaknak állt a zászló.
Fotó: Bencsik Ádám

Már az elején kimaradt egy hazai ziccer, és a folytatásban is a gyarmatiak elképzelései szerint alakult a mérkőzés menete. A gólra a 38. percig kellett várni, amikor is Kis Szabolcs balról tekert a hosszúra egy szabadrúgást, ahol Mező érkezett menetrendszerűen, és közelről bevette a dabasiak kapuját. Gyors hazai találattal indult a második félidő is, a 47. minutában Kis Szabolcsot buktatták a büntetőterületen belül, a 11-es pontra letett labdát azután Schmidt értékesítette. Negyedórát érezhették kényelmes helyzetben magukat a sárrétiek, a 63. percben ugyanis Csáki ütött kézzel a kapuba tartó labdába, amiért kiállították, a „halmazati” tizenegyest pedig Józsa rúgta a hálóba. A folytatásban saját térfelére húzódva óvta az eredményt a hazai együttes, a meccs hajrájához érve belehibáztak, így nem kerülhették el a dabasiak fordítását. A végén futott az eredmény után a Gyarmat, Sándor révén egalizált is a 89. minutában, de a játékvezető les címen nem adta meg a találatot, az ellenakcióból pedig Lettner állította be a végeredményt.

Jó: Bódis, Schmidt, Soós, ill. Józsa, Lettner, Kiss Á., Dudás.

Boros Tibor: – A büntető előtti felelőtlen labdavesztés olyan láncreakciót indított el, ami egy megnyert mérkőzésnek a csúfos elvesztését eredményezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában