Kézilabda - NB I. B női

2024.03.23. 21:53

Hat dobott gól is elég volt a második félidőben

A tavaszra meggyengülő, de még így is a negyedik helyen tanyázó Komárom ellen zsebelt be értékes két pontot az orosházi csapat, az NB I. B-s női kézilabda-bajnokság szombati esti mérkőzésén, melyet a 22. forduló keretében rendeztek. Morva Zoltán hölgykoszorúja sikerével stabilizálta pozícióját az élmezőnyben.

Bakulya Mihály

Zengő Alföld Orosházi KA–Komárom VSE 23–19 (17–12)

Baráth Berta kétszer is nehéz időszakon segítette át az orosházi csapatot. Fotó: Bohus Krisztián


NB I B-s női kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 300 néző. Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.
Orosháza: Bálint – Ludvig 2, Baráth 7 (2), Zavaczki, Ács 1, Kenyeres 3, Rácz 4. Cserék: Reszegi (kapus), Mikula, Bedron, Péter, Vörös, Jáhn, Leczkési 1, Petri 3, Kostyó 2. Edző: Morva Zoltán. A Komárom legjobb góldobói: Takács 6 (2), Gengeliczky 4 (1), Világos 4.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3.
A mérkőzés első találatát Takács Fanni jegyezte, de mint utóbb kiderült, a vendégek ekkor vezettek először és utoljára. A hazai lányok Rácz Panna duplájával billentették először maguk javára a mérleg nyelvét 3–2-es állásnál, de ekkor még mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba. A hazaiak higgadtak le előbb, ennek hozományaként a 10. percben először vezettek három találattal (6–3). Kölcsönösen hullámzóan teljesítettek a hölgyek. Előbb a félidő közepéig a komáromiaknak volt egy jobb periódusuk, amikor felzárkóztak 8–7-re, ám azután Petri Ildikó perce következtek, aki három sikeres támadással a 7. minutára visszaállította a korábbi rendet (10–7). A látogatókon az időkérés sem segített, mert lendületben maradt az Orosháza. Kostyó Panni és Baráth Berta vette át a gólgyártást, ezzel a 25. percre 10–8-ról 16–8-ra módosítva az eredményt. Ebből a végjátékban hármat „lecsíptek” a játékukat stabilizáló vendégek, de még így is megnyugtatónak tűnt a különbség a második félidőre.
Csakhogy a hazai lányok mintha már elhitték volna, hogy meglehet a siker. Szünet után olyan rossz negyedórát produkáltak, hogy csak egyszer találtak kapuba. Szerencséjükre az ellenfél sem volt topon támadásban, így csak 18–17-re megközelíteni tudta őket. Megint Baráth Berta szerzett fontos gólokat, és mivel a védekezés rendben volt, újból nyílott az olló a csapatok között. Az utolsó 5 percet 22–18-as vezetésről várhatták a házigazdák és ezt sikerült megtartaniuk a második félidőben rendkívül gólszegény összecsapáson.
Morva Zoltán: – Gratulálok a lányoknak! Azt nem gondoltam volna, hogy a második félidőben hat lőtt góllal meccset tudunk nyerni, de nagyot küzdöttünk. Köszönjük a szurkolóknak, hogy végig támogattak minket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában