Röplabda

2024.03.08. 18:19

DRK Magyar Kupa döntő: hetedszer a kupaaranyért

Az év egyik csúcseseményére kerül sor a hazai röplabdában, a DRK Magyar Kupa döntőt a korábbi helyszínen, az Érd Arénában rendezik meg, szombaton a női, másnap a férfi finálét és bronzmérkőzést. A kétszeres kupagyőztes hetedik kupafináléjára készülő Swietelsky-Békéscsaba a tavalyi év után ismét az aranyéremért száll harcba a címvédő Vasas Óbuda ellen.

Gajdács Pál

A Magyar Röplabda Szövetség döntőt felvezető keddi budapesti sajtótájékoztatóján Baran Ádám, a Békéscsabai RSE elnöke kiemelte, hogy évről-évre nehezebb a elérni a fináléba kerülést, éppen ezért büszke arra, hogy a sorozat elmúlt 9 vetélkedésében 7 alkalommal jutott döntőbe a BRSE. A szombati találkozóról elmondta, hogy egy mérkőzésen dől el a kupa sorsa, ahol az aznapi forma és mentális állapot dönt majd. 

– A csapat elmúlt évtizedes történetének fényében kutyakötelességünk, hogy emlékezetes döntőt vívjunk szombaton a Vasassal. Az elmúlt években nyertünk finálét esélytelenként, veszítettünk esélyesként, ezért is szép sport a röplabda, mert bármi megtörténhet. Tiszteljük a Vasas idei eredményeit és azt a munkát, amit a nemzetközi porondon tesz a magyar röplabdázásért, de csak azt tudom ismételni, hogy egy meccsen bármi megtörténhet – fogalmazott a kétszeres kupagyőztes klub elnöke.

Tóth Gábor, a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője nagyon szeretné, ha azt a mentális erőt, amit a szerdai bajnoki negyeddöntőben mutatott csapata, tovább tudnák vinni.

– Erre óriási szükségünk van az elkövetkezendő időszakban. A kupadöntő mindig egy kiemelkedő esemény, fantasztikus rendezés, melyen mindenki ott van, aki számít. Jó erőben vagyunk, csütörtöktől már a Vasasra készültünk és megpróbálunk mindent, ami tőlünk telik.

Janis Athanaszopulosz, a Vasa Óbuda edzője szerint nagy kihívást jelent a Békéscsaba ellen felkészülni, mert a csapatához hasonlóan ők is többféle felállásban tudnak játszani. 

– Amellett azonban, hogy kielemezzük őket, saját magunkat kell százszázalékos állapotba hozni szombatra, hogy az erősségeinket a lehető legjobban ki tudjuk használni – mondta a Vasas klubhonlapján a görög vezetőedző, aki szerint azonban előny az, hogy együttesük bárkihez tud alkalmazkodni, akár mérkőzés közben is, de a fő célnak annak kell lennie, hogy a riválisaiknak kelljen változtatni.

– Jót tett ez a kéthetes szünet, ugyanakkor ez veszélyt is rejt magában. A Békéscsaba ebben az időszakban számos alkalommal került nehéz helyzetbe, amelyen túl kellett lendülnie, míg nekünk ezek szimulálására csak az edzések maradtak – jelentette ki a szakember. Szerinte a döntő – ami egymeccses finálé – azon fog múlni, melyik csapat kezeli jobban az érzelmeit, az idegeit, ki lesz kellően agresszív és fog tudni a nehéz helyzetekben jobban összetartani.

– Szombaton mindenki nulláról fogja elkezdni a mérkőzést, ebben a szezonban még semmit nem nyertünk. Én és a lányok is éhesek vagyunk a sikerre. Nagyon fontos a szombati összecsapás, szeretnénk, ha egy újabb aranyérem kerülne a klub vitrinjébe – mondta Athanaszopulosz.

A két, egyaránt 19.15 órakor kezdődő finálét az M4 Sport+ élőben közvetíti, a bronzmérkőzések az m4sport.hu weboldalon lesznek láthatók 16.15 órától.

A DRK Magyar Kupa döntő programja

Március 9., szombat, 16.15: Fatum-Nyíregyháza–Kaposvári NRC, női bronzmérkőzés

19.15: Swietelsky-Békéscsaba–Vasas Óbuda, női döntő

Március 10., vasárnap, 16.15: Kecskeméti RC–Pénzügyőr SE, férfi bronzmérkőzés

19.15: Fino Kaposvár–Greenplan-VRCK, férfi döntő

A Békéscsaba Magyar Kupa-helyezései 2016 óta: 

2016: 1. hely

2017: 1. hely
2018: 2. hely
2019: 2. hely
2020: negyeddöntő
2021: 2. hely
2022: 3. hely
2023: 2. hely
2024: döntő


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában