Vívás

2024.02.15. 13:24

Olimpici: kicsin múlott a nyolcas döntő

Az újonckorú békéscsabai Fári Bence a nyolc közé kerülésért esett ki az Olimpici Grand Prix hétvégi budapesti vívóversenyén.

Gajdács Pál

A képen a nyolcaddöntős Fári Bence

Fotó: Fotó:AVA

Tíz vívó lépett pástra a hétvégén a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia képviseletében Budapesten a Vasas Kupán, az Olimpici Grand Prix idei első megmérettetésén. A legjobb eredménnyel az újoncoknál induló és a főtáblára öt győzelemmel feljutó Fári Bence büszkélkedhet. A reménység 124 induló között a volt békéscsabai, ma a Szolnoki Sportiskolában vívó Suhajda Péter Mártont felülmúlva a legjobb tizenhatba jutott, ahol egy másik volt csabai akadémista Köles Keve Bendegúz állította meg, így a 9. helyen végzett.

– Összességében egy halványabb eredménysorral végződő hétvégét tudhatunk magunk mögött. Viszont Fári Bence kilencedik helye pályafutása eddigi legjobb Olimpicin elért eredménye, amiért jár neki az elismerés és nem mellesleg kevésen múlott a legjobb nyolc is. Mellette Benkő Benedektől is nagyon szép teljesítmény az eggyel idősebb korosztályban a harminckettedik helyezés – értékelt a verseny után Mecskó Máté edző.

Az AVA eredményei. Fiúk. Serdülő (115 induló): 33. Kollár Milán, 38. Csarnai Roland, 52. Kovács Benedek, 53. Fári Bence. Újonc (124): 9. Fári Bence, 27. Bjelik-Lantos Botond, 32. Benkő Benedek. Gyermek (110): 26. Benkő Benedek, 30. Gonda Péter.

Leány. Serdülő (111): 66. Pataki Anna. Újonc (107): 60. Új-Mag Emma. Gyermek (88): 58. Új-Mag Emma. Törpici (43): 21. Diaz-Csarnai Liliána.

A Kondorosi Vívó SE három korosztályban indított vívót. A decemberi szolnoki Olimpicin az újoncok között negyeddöntős Borka Hunor Dániel a 16 közé jutásért esett ki a versenyből és 18. lett.

A Kondorosi Vívó SE eredményei. Fiúk. Serdülő: Zsarnai Levente Ákos, 24. Pintér Dominik Zerind, 28. Borka Hunor Dániel, 90. Cseuz Tamás, 101. Dillmann Barnabás. Újonc: 18. Borka Hunor Dániel, 43. Sántha Gergely Dániel, 47. Pintér Dominik Zerind, 119. Dillmann Barnabás. Gyermek: 19. Sántha Gergely Dániel, 85. Dékány Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában