Kézilabda - NB I./B

2024.02.18. 07:07

Feljutó helyen tanyáznak

Magabiztos hazai győzelemmel folytatta bajnoki szereplését a Békési FKC NB I. B-s férfi kézilabdacsapata, amely a szombati találkozón a szegedi akadémistákat múlta felül. A 18. fordulóban begyűjtött két ponttal a viharsarki alakulat megerősítette a feljutást érő harmadik pozícióját a tabellán.

Bakulya Mihály

Mezei Richárd 10 góljával a meccs legeredményesebb játékosának bizonyult

Fotó: Jenei Péter

Optimum Solar-Békési FKC–Pick Szeged U21 37–29 (20–14)

NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs.

Békés: TAKÁCS – Kepess 2, HORVÁTH L. 7, Laufer 3, DÁVID 5, HASZILLÓ 6, Novák Zs. Csere: Borbély, VÍGH (kapusok), Árpási, Varsandán 1, Balogh B., MEZEI 10 (3), Kovács Sz., Fedor. Edző: Padla József. 

A Szeged legjobb góldobói: Gazsó 5, Német 4, Fekete 4, Balogh D. 4.

Kiállítások: 4, ill. 0 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/1.

Ritka közjáték miatt egy órát csúszott a mérkőzés kezdése, a két veszprémi játékvezetőnek ugyanis meghibásodott a gépjárműve, így csak jelentős csúszással érkeztek meg a helyszínre. Mindez mintha a szegedi fiatalokat zavarta volna meg jobban. A hazaiak Horváth László és Haszilló Gergő találataival 7–2-es előnyre tettek szert a meccs elején, amire jött is az edzői reakció a vendégek kispadjáról. Az időkérést követően már sikeresebb támadásokat vezettek a látogatók, háromnál azonban nem tudtak közelebb kerülni a békésiekhez (15. p.: 11–8). A félidő közepét átlépve azután ismét nyílni kezdett az olló, Dávid Márk gyors két találatát követően a 24. minutára 17–11-nél először mutatott hatgólos hazai vezetést az eredményjelző, amit a finisben Mezei Richárd eredményességével sikerült megőrizni.

Szünet után kiegyenlített játékot láthatott a hazai publikum. A vendégek tartották a lépést, azonban a felzárkózáshoz minden igyekezetük kevésnek bizonyult. A 41. percig állandósult az 5-6 gólnyi különbség, azután ismét Mezei volt ihletett formában és zsinórban szerzett három pontos lövéssel 30–22-re módosított. A szegediek időkérése nem tudta megtörni a hazaiak lendületét, viszont a saját támadójátékuk rendezésére jó volt. Ennek hozadékaként ismét felváltva születtek a gólok. A játékosok ezúttal is kevesebb energiát fordítottak a védekezésre, így azután hatvannál több találatot hozott a rendkívül sportszerű meccs, és biztos békési sikert.

Padla József: – Egy újabb korszerű, gyors kézilabdát játszó akadémiai csapatot sikerült felülmúlnunk. Végig magabiztosak voltunk, kézben tartottuk a mérkőzést. Örülök annak, hogy az eredmény alakulása lehetővé tette, hogy minden játékosunk bőséges időt tölthessen a pályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában