Tenisz

2024.02.07. 09:43

Döntőben Mokán István Damjánék

Négy korosztályos magyar csapatból egy, a fiú U14-es válogatott harcolta ki a Winter Cup idei nyolcas döntőjében való szereplés jogát a hétvégén.

Gajdács Pál

A Winter Cup, vagyis a nem hivatalos U14-es fedett pályás csapat Európa-bajnokság D zóna selejtezőjét a lengyelországi Poznańban rendezték meg. A magyar válogatottban a Viharsarok Tenisz Alapítvány büszkesége, Mokán István Damján is pályára lépett és meghatározó szerepet vállalt a továbbjutásból. Egyéniben mindhárom válogatott ellen mindhárom mérkőzését és a Grúzia és az Ausztria elleni párost is megnyerte.

Nem kezdődött jó hírrel az U14-es fiúválogatott számára a kapitányi értekezlet. Itt derült ki ugyanis, hogy a magyarok csoportjából a német válogatott eredménytől függetlenül továbbjutó, mivel a döntő helyszínének ők adnak otthont. Mindez azt jelentette, hogy a magyar fiúknak nem volt más választásuk, mint megnyerni a versenyt! Mindezt ők magabiztos, extra jó játékkal, a címeres mezt büszkén viselve véghez is vitték!

Első nap a grúzok ellen győztek 2:1-re győztek, majd az elődöntőben az osztrák csapatot 3:0-ra sikerült felülmúlni. Már ekkor is megvolt az esélye a fiúknak a továbbjutásra, ha a másik elődöntőben Németország került volna ki győztesként. Nem így lett, a házigazda lengyelek nagy csatában legyőzték őket.

 

A magyarokat nem nyomta agyon a tét és a döntőben sikerült 2:1-re legyőzni a házigazda lengyeleket. A páros mérkőzésre már nem is került sor, mivel mind a két egyéni mérkőzést sikerült megnyerni.

A csapat tagjai: Mokán István Damján, Fazekas Vencel és Giovantsis Noel. Csapatkapitány: Selmeci Petra

A döntőbe jutó 8 csapat: Magyarország, Finnország, Románia, Franciaország, Nagy-Britannia, Hollandia, Szlovákia és Németország.

A selejtezőben eredetileg négy helyszínen (Finnország, Franciaország, Olaszország és Lengyelország) 32 ország legjobbjai csaptak össze. Csoportonként két csapat – a selejtezőkben döntőbe jutók – nyerte el a jogot, hogy képviselhessék hazájukat a február 15–17. között Németországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokság döntőjében.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában