Sárkányhajózás

2024.01.22. 16:55

Szarvasi ezüstérmek a kecskeméti medencéből

A Békési Kajak-Kenu Club női csapata szereplése kapcsán már beszámoltunk a Kecskeméti Fürdő verseny medencéjében rendezett hétvégi sárkányhajós versenyről.

Bakulya Mihály

A Körös Dragon női legénysége ezüstérmet szerzett

A Hírös Kecskemét szervezésében hatodik alkalommal hirdették meg az év első megmérettetését, melyre 20 csapat, 62 legénységgel nevezett az ország minden részéről, több kategóriában. Száztizenöt futamra került sor a tartalmas nap során.

A Körös Dragon SE népesebb küldöttséggel, összesen 5 egységgel látogatott el Kecskemétre. A különböző kategóriákban csoportküzdelmeket rendeztek, ez alapján alakult ki az első négy, akik egyenes kieséssel döntötték el az érmek sorsát.

A szarvasiak open (férfi) legénységei közül a B csapat a csoportjából egy győzelemmel nem jutott tovább. Az A egység viszont első helyen került a döntőbe, ott viszont szoros csatában alulmaradva, az ezüstérmet zsebelhette be. A női csapat hibátlanul menetelt a fináléig, ahol a fiúkhoz hasonlóan a váciakkal szemben maradt alul, ezzel második helyen végzett. A Körös Dragon mix egységei külön csoportokban küzdöttek. Az A-jelű veretlenül, a B második helyen jutott a legjobb négy közé, ahol összekerült a két legénység. 

A szarvasi mix egység csak a döntőben maradt alul nagy küzdelemben

Az A csapat győzedelmeskedett, így az aranyéremért küzdhetett, míg a B a bronzért lapátolhatott. Utóbbi meg is nyerte futamát, de az ellenfélnél történt egy lapáttörés. A szabályok értelmében ilyenkor nem kell új futamot rendezni, mégis hozzájárultak, hogy egy új küzdelemben dőljön el a medál sorsa. Ebben a futamban az ellenfél erősebbnek bizonyult. Az A legénység sokáig nyerő pozícióban volt a döntőben, amely közel egy percig tartott, de egy padról való lecsúszás miatt az ellenfél fordítani tudott, így ez a csapat is második helyen zárt.

– Jó erőmérő volt saját rendezésű versenyünk előtt. Átbeszéltük mit csináltunk jól és miben kell fejlődnünk, úgy gondolom, hogy Szarvason is erős csapatokat tudunk majd kiállítani – foglalta össze a nap tapasztalatait Nyerges Miklós, a Körös Dragon SE elnöke.

A szarvasiak február 10-én rendezik a nyílt magyar bajnokságnak számító hagyományos medencés versenyüket a helyi Szent Klára Gyógyfürdőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában