Amerikaifutball

2024.01.10. 12:02

Sikeres év után a gyulai vitézek

A felnőtt bajnokság mellett az utánpótlás pontvadászatban is kipróbálhatták magukat tavaly a Viharsarki Vitézek amerikaifutball-csapatának tagjai.

Gajdács Pál

Viharsarki Vitézek

Forrás: Facebook

 

A gyulai játékosok a felnőtt nagypályás bajnokság keretén belül a Jászberény Wolverines csapatát kiegészítve játszottak mérkőzéseket, a fiatalok – Nagy Szabolcs, Schiffert Bulcsú és Szigetvári Kevin – az U19-es bajnokságban is kipróbálhatták magukat, de ők már a Debrecen Gladiators színeiben, ahol kitűnő eredményeket jegyeztek.

A felnőttek közül többen életük első mérkőzéseit játszották. A debreceni fiataloknál szerephez jutó Szigetvári Kevinnek olyannyira jól ment a játék, hogy őt választották a tavalyi év támadó MVP-jének, vagyis legértékesebb játékosának.

A Viharsarki Vitézek 2023-ban rendeztek egy 7v7 kispályás amerikai futball kupanapot, melyen a Seregélyes Black Colts és a Szeged Guardians csapatát is vendégül látták. A Seregélyest legyőzték, a szegediektől kikaptak a gyulaiak.

A Viharsarki Vitézek együttese rövidesen elkezdi a téli felkészülést. A keret jelenlegi létszáma 8-10 fő körül alakul, ami azonban nyitott, mivel folyamatosan várják azokat, akik kedvet éreznek a sportág iránt.

A játékosok idén a Divízió 1-ben a Szeged Guardians csapatát erősítve fognak játszani. Idén is szeretnék életre hívni a 7v7 Kispályás Amerikai Football Kupanapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában