Röplabda

2024.01.15. 19:15

Megvannak a kupaelődöntő időpontjai

Az már egy héttel ezelőtt eldőlt, hogy továbbjutása esetén a Fatum-Nyíregyháza lesz a Swietelsky-Békéscsaba ellenfele a Magyar Kupa elődöntőjében. A szabolcsiak a diósgyőrieken jutottak túl sikeresen, a csabaiak vasárnap a Szent Benedek Röplabda Akadémián.

Gajdács Pál

A békéscsabaiak jó játékkal jutottak túl vasárnap a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémián

Fotó: Imre György

Február közepére már az is eldől, hogy melyik gárda várhatja majd a finálét, mivel kevesebb mint egy hét alatt lejátsszák mindkét mérkőzést az elődöntőben. A két csapat a minap megállapodott a két találkozó dátumáról.

A program. Elődöntő, 1. mérkőzés. Február 9., péntek, 18.00: Fatum-Nyíregyháza–Swietelsky-Békéscsaba, Nyíregyháza, Continental Aréna.

2. mérkőzés. Február 14., szerda, 18.00: Swietelsky-Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza, Békéscsabai Városi Sportcsarnok.

A viharsarkiak a szezonban már mindkét extraligás alapszakasz-mérkőzésüket lejátszották a szabolcsiak ellen: a szezonnyitón a nyírségiek 3:1-re diadalmaskodtak Békéscsabán, december közepén aztán sikerült a Csabának visszavágni és ugyanilyen arányú sikert aratni a Continental Arénában. A Magyar Kupában legutóbb 2022-ben futott össze a két csapat, a bronzmérkőzésen 3:1-re a BRSE győzött.

A másik ágon a címvédő Vasas Óbuda az UTE–Kaposvári NRC párharc győztesével csap össze a döntőért.

 

KÉP: 01. 17., 16.O.

Fotó: I. Gy.

A békéscsabaiak jó játékkal jutottak túl vasárnap a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémián

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában