Ökölvívás

2024.01.06. 11:30

Elkezdték az újjáépítést

A 2023-as esztendő a Surman Box Clubnál az újra rendeződés és az új célok kitűzésének időszaka volt. A Covid-időszak előtt egy rendkívül jó és eredményes csapat működött a békési egyesületnél, de a járvány okozta nehézségek miatt az „széthullott”, így újra kellett építeni.

Gajdács Pál

Surman Zoltán

Id. Surman Zoltán – aki amatőr és profi ökölvívóként is sportolt, ma pedig a róla elnevezett klub vezetője és edzője – is megszenvedte az előző éveket, több komolyabb betegségen esett át, amelyek azonban már a múlté.

– Tavaly megkezdtük a megmaradt kis csapattal a versenyzést – mondta id. Surman Zoltán. – Öten lettek ötödikek és egy versenyző léphetett a dobogó harmadik fokára az országos bajnokságon. Érdekes és egyben biztató, hogy az ötödik helyen végzett versenyzőink szinte mindegyike megosztott pontozással maradt alul, tehát nem sok híja volt, hogy dobogóra állhassanak. Ez mindenképpen biztató a jövőt tekintve, hiszen egy viszonylagosan friss csapatról van szó, amelynek minden tagja alig egy éve jár edzésre.

Azért, hogy minél több mérkőzése és rutinja legyen a versenyzőinknek, tavaly az egyesület tagfelvételét kérte és meg is kapta a Mezőfi András nevével fémjelzett, Független Harcosok Szövetségébe (World Fighters Corporation), ahol ettől az évtől a Freebox szakágban fognak versenyezni. 

– Mezőfi Andrástól és a régiót vezető Niedermayer Zsolttól minden segítséget megkapunk, nagyon jó velük dolgozni – folytatta Id. Surman. – Zsolttal már idestova tíz éve dolgozunk a „Küzdelem Napja” és az egyéb ehhez társuló Békés vármegyei küzdősport rendezvényeken. Az idei évben is így lesz, amelyek közül kiemelkedik a március 16-ai gyulai rendezvény, melyen előreláthatóan öt-hat párban mérkőznek majd a tanítványaim és menedzseltjeim a profi boksz szabályai szerint. Majd tíz év kihagyást követően egy mérkőzésre jómagam is visszatérek a ring világába. A Freebox szabályrendszer szerint a profi szakágában küzdök meg nyolc menetben egy nemzetközi bajnoki címért. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy Szerbiából érkezik majd az ellenfél, de nekem ennyi is elég. Soha nem néztem meg előre az ellenfeleimet és nem készültem belőlük, hiszen én is azt vallom, hogy mindenki úgy tud harcolni, ahogy engedik. Ezen a napon felosztjuk a szerepeket a családunkban, így az idősebb fiam, Zoli fogja betölteni az edző szerepét, de a felkészülésemet még Áron mellett Kovács Kristóf is segíti. Zoli fiamat várhatóan szintén Gyulán, június 7-én láthatják legközelebb a szurkolók. Áron fiam a profi bokszban fog küzdeni, a tervek szerint az év vége felé egy kisebb szervezet címéért lép ringbe. Zolival pedig nagyobb kihívásokat fogunk keresni, minél magasabb szintre szeretnénk kerülni az elkövetkezendő egy-két évben.

Nem volt viharoktól mentes a tavalyi év

Id. Surman röviden kitért a sportágban történt hazai eseményekre is: 

– A 2023-as esztendő sajnos nem volt viharoktól sem mentes, hiszen a januárban megválasztott elnök néhány hónap alatt rendkívül nehéz anyagi helyzetbe hozta a Magyar Ökölvívó Szövetséget, amelynek köszönhetően a teljes elnökségnek az elnökkel együtt le kellett mondani és jelenleg – maximum egy évig – egy ügyvivő testület vezeti a magyar ökölvívást. Sajnos így egy rendkívül kellemetlen, kényelmetlen és nehéz helyzetben vág neki a magyar ökölvívás az olimpiának, amelyen jelenleg két magyar kvótás versenyző van. 

 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában