Labdarúgás

2024.01.05. 09:17

Csalódottak, tavasszal javítanának az elekiek

Az őszi teljesítménye alapján csupán két riválist tudhat maga mögött az eleki csapat a Vármegyei II./A osztályú bajnokságban, ami visszaesés a tavalyi 6. helyhez mérten. Az idény közben edzőt is váltó határvárosi gárda négy győzelmet aratott, volt egy döntetlenje, illetve nyolc alkalommal veszített.

Bakulya Mihály

A békésszentandrási vereség után történt meg az edzőváltás az elekiek életében

Fotó: Babák Zoltán

– A szereplés egyértelműen csalódás mindenkinek a klubon belül, a mutatott játék és az eredményesség szorosan összefügg egymással, a tabella ilyenkor ár nem hazudik – mondta el Nagy Gergely, aki Turcsek Zoltántól vette át a szakmai irányítást a békésszentandrási mérkőzés után. – Bár konkrét cél nem lett nevesítve év elején, ennél lényegesen jobban szerettünk volna teljesíteni a bajnokság folyamán, igaz sok esetben a szerencse sem állt mellettünk.
A játékos-edző a kevés pozitívumból a szerzett gólok számát említette meg. Ugyanakkor a sok kapott találat miatt ez nem feltétlenül jelentett előnyt, erre tavasszal nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni.
– A legemlékezetesebb csatánk az Orosháza elleni hazai találkozó volt, ahol a csapat megmutatta azt az arcát, amivel sikeresek lehetünk. Remek hozzáállással, elszántsággal, határozottsággal és győzni akarással lépett mindenki pályára és gyönyörű gólokat szerezve arattunk szép győzelmet. Lényegesen több volt sajnos a rossz mérkőzésből. A csabai vasutasok elleni otthoni derbin például vezetésünk birtokában esett érhetetlenül össze a csapat, az ellenfél egyenlítése után szinte teljesen feladta, ami megengedhetetlen – tette hozzá Nagy Gergely, aki szerint ez a lecke hatással volt a játékosokra, az évad utolsó bajnokijain ugyanis már abszolút pozitív mentalitással léptek pályára.
A másodosztályba belekóstolva, a pontvadászat nívójáról is kifejtette véleményét a 33 esztendős tréner.
– Meglátásom szerint fejlődött és erősödött a bajnokság az elmúlt évekhez mérten. Minden csapatban találhatók vezéregyéniségek, kiemelkedő játékosok és sok csapatot jellemez szervezettség, mi is közéjük szeretnénk tartozni – fogalmazott.
Az eleki labdarúgók téli pihenője január 29-ig tart, ekkor veszi kezdetét a hat hetesre tervezett alapozás. Igaz előtte részt vesznek a vármegyei együttesek téli teremkupáján. Ahol akár be is mutatkozhat egy-két kiszemelt. Az őszi tapasztalatokat leszűrve ugyanis mindenképpen erősíteni kívánnak és ennek érdekében már tettek konkrét lépéseket.

Házi góllövőlista

8 gólos: Kasznár Márk
4 gólos: Jepure Bence, Nagy Árpád
3 gólos: Grósz Árpád József, Kajári László, Rostás Benjámin
2 gólos: Kádár László
1 gólos: Kovács Zsolt Krisztián, Nagy Richárd

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában