Darts

2023.12.17. 14:14

Szabó Attila nívós fináléban fordított

Szabó Attila sikerével zárult szombat este a Kecskeméti Kft.-Békés Vármegyei Amatőr Darts Kupa fináléja Szarvason. Az orosházi dartsos rendkívül színvonalas, változatos, izgalmas fináléban 5:4-re múlta felül a szeghalmi Pap Zsoltot.

Bakulya Mihály

A díjazott versenyzők

A fináléban 48 játékos kezdte meg a küzdelmeket, akik előzetesen a hat selejtező állomás egyikéből kvalifikálták magukat a legjobbak közé. A csoportküzdelmek után 32-es főtáblán folytatódtak a küzdelmek, egyenes kieséses rendszerben. A búcsúzók és a 16 közé nem jutók számára a Lucky looser verseny jelentette a folytatást. Ott ugyancsak 32-es tábláról indult a verseny, amely a dévaványai Kis Martin sikerét hozta. Addig a kupáért zajló csatározás is célegyenesbe fordult. Az egyik ágról a szeghalmi Pap Zsolt úgy érkezett meg a döntőbe, hogy leget sem veszített addig. Eközben a negyeddöntőben az idei amatőr bajnok Lólé Rolandot „söpörte ki”, az elődöntőben pedig az orosházi Tyirják Attilát. A másik ágon Szabó Attilának kalandosabb útja volt, hiszen már a nyolcaddöntőben alaposan meg kellett harcolnia a szeghalmi Csongrádi Zsigmonddal. A folytatásban a kondorosi Filóczi Szabolcs nem tudott leget nyerni ellene, a battonyai Hrabovszki Pál viszont már szorosabb csatára késztette az elődöntőben.

A négy közé jutó versenyzők

A fináléban sokáig úgy tűnt, hogy Pap Zsolt tartja a trendet. A sárréti dartsos már 3:0-ra vezetett, amikor Szabó Attila a nyomába eredt. Fel is zárkózott, ám 4:2-nél ismét nem neki állt a zászló. A felfokozott hangulatú végjátékban azonban higgadtabb tudott lenni, ezzel sikerült fordítania. Az izgalmakra jellemző, hogy mindkét játékosnak több meccsnyila is akad, amíg az orosházi dartsos megdobta a hármas kiszállót.

A több, mint százötven amatőr játékost megmozgató rendezvénysorozat igazolta létjogosultságát, így a tervek szerint jövőre folytatása következik, ám előtte tavasszal ismét kiírásra kerül a vármegye egyéni bajnoksága.

A vacsorával egybekötött ünnepélyes eredményhirdetésen a névadó cég tulajdonosa, Kecskeméti Csaba jóvoltából a legjobb nyolc helyezett részesült pénzdíjazásban. Az első négy versenyző serleget is átvehetett Bereczki Árpád szervezőtől, ezen felül további három különdíj talált gazdára.

Végeredmény: 1. Szabó Attila (Orosháza), 2. Pap Zsolt (Szeghalom), 3. Hrabovszki Pál (Battonya), Tyirják Attila (Orosháza), 5. Bódizs István (Vésztő), Filóczi Szabolcs (Kondoros), Kiss Imre (Orosháza), Lólé Roland (Szarvas).

Különdíjak. Legtöbb 180: Lólé Roland. Legmagasabb kiszálló: Kiss Imre (160). Lucky looser: Kis Martin (Dévaványa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában