Röplabda

2023.12.29. 13:49

Minden pontért meg kell küzdeni

Gajdács Pál

Swietelsky-Békéscsaba

Fotó: Imre György

Váratlanul nagy pofont kapott a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata karácsony előtt a Kaposvári NRC-től az Extraligában, amelynek a Viharsarokban sikerült visszavágni az októberi vereségért. A mérkőzést követően Tóth Gábor vezetőedző, majd Molcsányi Rita csapatkapitány is elnézést kért a mutatott játék miatt.

A karácsonyi ünnepek után, de még az óév búcsúztatása előtt vár még egy találkozó a kék-fehérekre az Extraligában, mégpedig szombaton 18 órai kezdettel az Újpesti TE otthonában. Nem kérdés, hogy egy alaposan feltüzelt Békéscsaba lép pályára, amely szeretné feledtetni a Kaposvár elleni játékot.

Az UTE nem tündököl az idei szezonban, 8 ponttal a 6. helyen áll, a legutóbbi két bajnokiját a MÁV Előre és a Vasas Óbuda ellen simán 3:0-ra el is bukta. Ellenben figyelmeztető lehet, hogy a Szent Benedek Röplabda Akadémiát és idegenben a Fatum-Nyíregyházát is le tudta győzni. A csabaiak előtt azonban még október végén fejet hajtottak (0:3), de nem titkolt céljuk, hogy szombaton javítsanak.

Sziládi Viktória, az UTE 21 éves szélső ütője nehéz mérkőzésre számít:

– Az ottani mérkőzés nem igazán sikerült úgy, ahogy mi szerettük volna, ezért most hazai közönség előtt szeretnénk visszavágni és javítani. Minden pontért küzdeni fogunk a pályán – ígérte a klub honlapján.

Mivel a MÁV Előre legyőzte a Szent Benedek RA együttesét, a Békéscsaba veresége miatt visszacsúszott a harmadik helyre. Glemboczki Zóráék célja az, hogy mielőbb visszavegyék a második pozíciót és nyerjenek a fővárosban, de ehhez sokkal több kell, mint amit a Kaposvár ellen nyújtottak.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A találkozót Bátkai-Katona Ágnes és Halász Enikő vezeti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában