Cselgáncs

2023.11.16. 11:56

Negyedszázados álmuk valósul meg a csabai cselgáncsosoknak - videóval

Javában dolgoznak a munkások a Békés Megyei Kano és Judo SE leendő bázisán, hogy újjávarázsolják Békéscsabán, a Kazinczy utcai épületet. Az egyesület közel 400 méteres ingatlanját a tervek szerint az év végén vehetik birtokba a dzsudokák.

Gajdács Pál

Fotó: Bencsik Ádám

Az öltözőket csak tisztes távolból szemlélhetjük meg, mert ott még nem száradt meg a kötőanyag, de a tusolókkal és a mellékhelyiségekkel együtt már az is nagyobb, mint a Békés Megyei Kano és Judo SE jelenlegi Petőfi utcai terme.

A bejárattól jobbra az utcafrontra néz majd a konditerem, egy ajtóval beljebb pedig a tágas, 200 négyzetméteres küzdőtér tárul elénk. A terem közepén a tatami elemei vannak feltornyozva.

– Ehhez még érkeznek tatamik a Magyar Judo Szövetségtől, akiktől amúgy is nagyon sok segítséget kaptunk. Jelentős támogatással járul hozzá a felújítás költségeihez Bozó András és cége, de a több támogatónk mellett említhetném még Hégely Sándort, a Csabai Kolbászfesztivál igazgatóját is – magyarázza Gyáni János, a klub elnöke, edzője. – A fűtőtestek előtt felszerelt favázra szintén tatamikat teszünk majd. A felújítási munkálatok három hónappal ezelőtt kezdődtek és reményeink szerint az ünnepekre el is készülünk.

– Hamarosan következik a melegburkolás, lépésálló hőszigetelő elemeket rakunk le – tájékoztatott Bozó András. A most még üres hatalmas utcai üvegfelületre a jelen és a jövő csabai dzsúdósainak képeit fogják felmatricázni.

A Nemzeti Sportközpont Zrt. három évvel ezelőtt vásárolta meg az önkormányzat Kazinczy utcai, közel 400 négyzetméteres épületét, amelyben egykoron műszaki bizományi áruház is működött.

– Huszonöt éve működik az egyesületünk, ezalatt közel ötven magyar bajnoki címet szereztünk. Jelenleg mintegy 80 dzsudokát – közöttük több korosztályos válogatott versenyzőt készítünk fel és azt szeretnénk, hogy végre méltó körülmények között dolgozhassanak – mondta Gyáni János. – A terem – nagyságánál fogva – arra is alkalmas lesz, hogy a környező nagyobb városok, így Szolnok, Debrecen, Szeged és Kecskemét egyesületivel régiós közös edzéseket tartsunk.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában