Kézilabda

2023.11.18. 20:35

Hiába a háromgólos előny, oda lett az egyik pont - galériával

Hiába vezetett négy perccel a lefújás előtt három góllal a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE a szombat esti MTK Budapest elleni NB I.-es női kézilabda rangadón, végül csak az egyik pontot tudta otthon tartani.

Gajdács Pál

Fotó: Bencsik Ádám

Álomszerű rajtot vett a Békéscsaba, amely hat perc elteltével már három góllal terhelte meg Győri Barbara kapuját, úgy, hogy Pásztor Bettináé érintetlen maradt. Azonnal időt kért a nem is olyan régen még Orosházán edzősködő Vágó Attila. A különbség azonban csak nőtt, de a hazai öröm csak időleges volt, mert a félidő közepén a fővárosiak produkáltak egy hármas rohamot és a 15. percben Rác Sándor folyamodott az időkérés eszközéhez. Beragadt a Békéscsaba, Szondi Zsófia lövései most már nem befelé, hanem kifelé pattantak a kapufáról. Már csak egy gólra volt vendéglátójától az MTK, amikor Gyimesi Kitti végre megtörte a hat percre nyúló hazai gólcsendet. A látogatók azonban változatlan lelkesedéssel hajtottak és Koronczai Petra harmadik találata már egyenlítést jelentette. A fordulat azonban nem következett be, mert feljavult a lila-fehérek támadójátéka és a hajrára a kis hibaszázalékkal játszó Horváth Gréta találataival sikerült háromgólos előnyt összehozni. A vendég kék-fehérek csaknem 10 percig képtelenek voltak betalálni, amiben nagy szerepet vállalt a csabaiak kapusa, Pásztor Bettina, aki ebben az időszakban négy remek védést is bemutatott. Az összképen némileg rontott, hogy az utolsó másodpercekben szépített az MTK.

A második félidőt remekül kezdte a Csaba, jól is mutatott a négygólos differencia, de nem egészen két perc alatt felére apadt az előny., Rác Sándor nem is teketóriázott sokat, a 35. percben rögvest magához parancsolta a játékosait. A lilák továbbra is nagyon idegesen, kapkodva játszottak, a vendégek pedig lefaragták a hátrányukat. Felváltva estek a gólok ezután, nagy rohanást láttunk mindkét gárdától. A 40. percben Poczetnyik Luca góljával először vezetett a mérkőzésen az MTK Budapest. Innentől jó darabig a fővárosiaknál birtokolták az előnyt, a Csaba erejéből csak az egyenlítésre futotta. Aztán a rutinos Mayer Szabina vette kézbe a karmesteri pálcát, aki villanásával fordított az álláson. A 49. percben Vágó Attila kért időt. A csabaiak szigorítottak a védekezésükön, és próbálták őrizni kétgólos előnyüket. A hazaiak edzője az 56. percben kért időt. Az akcióból másodszor eredményes Marija Lanistanin találata közelebb is vitte csapatát a várt győzelemhez, de az MTK nem adta fel, fokozatosan felzárkózott, majd Lanistanin labdavesztése után Pelczéder Orsolya elfutása után megmentette csapata számára az egyik pontot.

Az NB I.-es mezőny a világbajnokság miatt másfél hónap múlva folytatódik a bajnokság, a csabaiak legközelebb december 30-án Vácon lépnek pályára.

Rác Sándor: – Igazságos a döntetlen, mindkét csapat nagyot küzdött, nagyon nyerni akart. Voltak jó periódusaink és rosszak is, utóbbi esetben mindig vissza tudott jönni az ellenfél. Mi kiadtuk a maximumot magunkból.

Vágó Attila: – Nem volt egy szép játék, a küzdelem dominált. Nem kezdtük jól a mérkőzést, olyan helyzetekből kaptunk gólokat, amelyekre készültünk, hiányzott a fegyelmezettség a védelmünkben. Hamar előnyre tett szert a Békéscsaba és futnunk kellett az eredmény után. A csapat erejét mutatja, hogy többször fel tudtunk állni a hátrányból. A második félidőben volt egy rövid időszak, amikor vezettünk, de nem tudtuk a magunk javára billenteni a találkozót. A végjátékba ismét hátrányba kerültünk, de egyenlítettünk, így nyertünk egy pontot.

TAPPE-Békéscsabai ENKSE–MTK Budapest 25–25 (12–10)

NB I.-es női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 600 néző. Vezette: Horváth P., Marton. Békéscsaba: PÁSZTOR B. – Horváth G. 3, Lanistanin 5 (3), Gyimesi 3, Bencsik 1, Mayer 2, SZONDI 5. Csere: Román 3, TÖRÖK F. 3. Vezetőedző: Rác Sándor.

MTK: Győri B. – Andróczki 1, Mészáros-Mihálffy 1, SZABÓ N. 4, Farkas J. 1, Dakos, Fekete B. 2. Csere: Szőke (kapus), Kekezovics 2, Koronczai 4 (1), Mazák-Németh, PELCZÉDER 4, Papp D. 1, POCZETNYIK 5, Kobela. Vezetőedző: Vágó Attila.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 3–0. 10. p.: 6–1. 16. p.: 7–6. 19. p.: 8–8. 25. p.: 12–9. 33. p.: 14–10. 37. p.: 14–14. 40. p.: 16–17. 49. p.: 22–21. 56. p.: 25–22.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában