Labdarúgás - NB III.

2023.11.26. 16:00

Begyűrték a jól küzdő Ceglédet - galériával

A várakozásoknak megfelelve, győzelemmel zárta az évet vasárnap a Békéscsaba 1912 Előre csapata. Az NB III.-as bajnokság élén álló lila-fehér gárda a sereghajtók közé tartozó Ceglédet múlta felül a Kórház utcában, ezzel megtartotta 7 pontnyi előnyét az ESMTK-val szemben.

Bakulya Mihály

Hodonicki Márk jó játékkal rukkolt ki, gólpasszt is adott

Fotó: Jenei Péter

Nem állítható, hogy az esélytelen ceglédiek megilletődve kezdtek volna. Bátor játékkal lepték meg a házigazdákat, eleinte nehezen találták ennek az ellenszerét. Ahogy múlt az idő, egyre inkább kerekedett felül labdabirtoklásban, majd helyzetkialakításban is a lila-fehér gárda. Félóra múltán már folytonos nyomás nehezedett a vendégek védelmére, és bár Zima kapus többször is bravúrt mutatott be, nem bírták hiba nélkül lehozni a félidő utolsó harmadát. A 41. percben Sármány közelről rúgott nagy gólt, de az sem tudta megtörni a ceglédiek lelkesedését.

Szünet után változatlan elánnal támadott a Békéscsaba, a vendégek erejét teljesen lekötötte a védekezés, csak egy-egy felrúgott labdából tudtak olykor hídfőállást verni a hazaiak térfelén. Volt egy rövid ígéretes időszakuk is, amikor akár egalizálhattak is volna, ám a 74. percben esett második csabai találat megtörte őket. Ennek az érdeme Hodonickié volt, aki sakk-matt helyzetbe hozta Ilyést a kapu előtt. A cserecsatár szűk két minutával később ismét betalált, eldöntve ezzel a találkozó érdemi részét. A vendégek a hajrában is dicséretes módon küzdöttek, igaz a végeredményt nem tudták számukra kedvezőbbé tenni.

Csató Sándor: – Az egyik leggyengébb meccsünket játszottuk, a három gólnak azért örülök. Amin bosszankodunk mindig az az, hogy kihagyjuk a helyzeteinket, illetve az ellenfélnek nagyon könnyen adunk olyan sanszokat, amiből gólt szerezhetnek. Bízom benne, hogy tavaszra ki tudjuk javítani a hibáinkat.

Békéscsaba 1912 Előre–Ceglédi VSE 3–0 (1–0)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 330 néző. Vezette: Dobai János (Juhász Szabolcs Olivér, Pálinkás Donát Ferenc).

Békéscsaba: Póser – Komáromi (Mihály, 56.), Farkas M., Albert – Hodonicki, Zvara (Bora, 56.), Pintér (Geiger, 79.), Váradi, Mikló – Sármány (Ilyés, 68.), Zádori (Vólent, 79.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Cegléd: Zima – Juhász A., Fekete K. (Kuchta, 81.), Schmidtka, Juhász B. (Ványi, 81.) – Enyedi, Bodor, Markó (Ungureán, 81.), Papp – Takács (Olgyay, 75.), Annus (Oldal, 65.). Szakmai vezető: Ványi Zsolt.

Gólszerző: Sármány (41.), Ilyés (74., 76.). Jó: Hodonicki, Mikló, Ilyés, ill. Enyedi, Bodor, Papp, Zima.

További eredmények: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Hódmezővásárhelyi FC 1–1, FC Dabas–Kecskeméti TE II. 1–1, BKV Előre–Monori SE 3–0, Pénzügyőr SE–Erzsébeti SMTK 1–2, Martfűi LSE–Szolnoki MÁV FC 1–2.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában